Toysdaily 玩具日報

查看: 10116|回復: 42

[個人收藏] 冷門變形金剛,bw

長頸鹿,,,大象柯柏文既副手,,,beastmode似足,可惜無可動可言

由於其中一隻手係由條頸變,所以點睇始終怪怪的

隻手可以伸長,不過都係怪怪的

不過如果你調返轉隻手當好似拎住一支長矛既騎士,感覺好多了

狒狒...係獅子文既副手,以十年前既出品,可動真係算唔錯了

這個算炮台嗎??

咁多年前既玩具,始終bw唔係人人受,咁大隻平平地絕對抵玩
interesting!
其實記得當年美版係以白熊為副首的,之後先出呢隻狒狒.......
唔知點解現在給人視BW為冷門...可能已經OUT左......
當年D人見變來變去都係車.......變到悶......
唔係老變一反常規....玩變動物.....之後起死回生.......
今時今日都無咩電影了..........
所以除了元祖老柯......猩猩文可說是真正最偉大的博派領袖!!
三個最偉大的博派領袖!!
其實記得當年美版係以白熊為副首的,之後先出呢隻狒狒.......
唔知點解現在給人視BW為冷門...可能已經OUT左 ...
薜安 發表於 27-2-2011 02:23 AM

日版隻狒狒叫佢做副司令官...
bw當年係一個突破,唔止動物,更加係玩具上既關節突破
ball joint令玩具起死回生,不過太可惜....
始終唔係好多人受動物型態,當年直程連4變文都係跳樓價.....
猩猩係傳說中偉大既司令...係白獅文個ova夢幻咁登場
日版隻狒狒叫佢做副司令官...
bw當年係一個突破,唔止動物,更加係玩具上既關節突破
ball joint令玩具起死回生,不過太可惜....
始終唔係好多人受動物型態,當年直程連4變文都係跳樓價.....
猩猩係傳說中偉大既司令...係白獅文個ova夢幻咁登場
JUNOWONG28 發表於 26-2-2011 01:32 PM

可能係HK唔hit, Beastwar喺外國都幾hit下㗎
的確係幾怪
BW完全是老變的Turn-A...
有很多人說醜到接受唔到,也有人說至少一生人要看完BM動畫才不會白過(佢講架咋)

我自己無看過動畫,淨講玩具,猩猩文...sorry,奧迪武同暴龍麥的確是好玩具。
變形比電影好玩,引用之前某網友的評語
"人型充分沿用了動物mode的特徵而不是夾硬變成另一樣野"

去到BWII,白獅文是神物(造型上),
三變麥樣衰但變形好玩(其實人樣設計得差遮...起碼個頭如果細返個碼,已經靚仔好多啦..)

去到BWIII,大象文開創了電影式的"皮包骨變形模式"
(魔術師發明的名詞,意將人型摺疊收在車/獸形的外皮內,變型就只是將外皮摺疊埋到後背,再伸展人形的手腳)
三合一麥成為史上最樣衰的老麥之二...但三合一的玩法的確是史無前例....)

所以,我覺得BW系列起碼二位首領是好玩的。
BW完全是老變的Turn-A...
有很多人說醜到接受唔到,也有人說至少一生人要看完BM動畫才不會白過(佢講架咋)
...
隨感一亡魂 發表於 26-2-2011 07:51 PM

Beast War動畫真係好睇㗎~
日版嘅WBII同WBIII我就冇睇過
頭像被屏蔽
Beast War動畫真係好睇㗎~
日版嘅WBII同WBIII我就冇睇過
Devil_Fudou 發表於 27-2-2011 09:03 AM

睇漫畫啦:71:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
細個睇好深印象, 真係好鐘意~
睇返以前d tf, 其實質量都幾好 :78: