Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: lokia

[其他] 小弟初學攝影,請各位大大幫幫忙~

我點會無認識...我意思係買4/3 機既價錢,不如買部入門單反算啦....=.=
BruceLee 發表於 4-3-2011 01:00 PM

都唔係咁講的, 如果4/3 真係不及 aps-c, 點解 om 仲未死 ?

full frame係?? 全片幅和APS-C 的分別係??  等如135菲林大小相同,但器材價錢是幾何級數上.你要問自己真是否需要.  (和燒銀紙為伴的決心):34:
4/3都是DSLR...  Olympus E3... E5... 是DSLR... M4/3才沒有反光鏡... 喱位朋友似乎對4/3系統不太認識了 ...
小櫻 發表於 4-3-2011 06:26 AM

小櫻姐說得對DSLR...  Olympus E3... E5... 是DSLR... M4/3無反光鏡
其實好多o野真係要試先知係唔係自己想要的

我三年前開始玩dslr  .... 先後擁有過 canon 40d / fujifilm  ...
MkV 發表於 4-3-2011 11:05 AM

一幅靚相關鍵唔係用咩器材拍攝, 而係張相o既內容/構圖/想表達的東西x100:71:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽