Toysdaily 玩具日報

[週邊精品] 你認為最好的拉打?

最好打係衣家做緊個套OOO

OOO之後新既一套 就會取代OOO做最強

不停甘落去 新永遠勁過舊既
你是唯一一個講平成的。

點解係Super 1,係咪生體後面那隻?

好激昂!倒數年日好 ...
mushroom 發表於 25-2-2011 04:09 PM

因為我第一隻接觸既就係kuuga嘛~~
始終都係鍾意懷舊d果種拳打腳踢既rider...個人認為,近代既rider太多花臣,又玩插卡,全身機關...似電腦超人多d...:67:
扭蛋方面近期嘅 DG 拉打系列真係唔錯!

按道理學過中國功夫嘅 Super-1 應該最好抽。
...

唔係, 係昭和年代第九個出場嘅幪超。

昭和年代拉打出現次序應該係:
1. 舊一號/ 新一號
2. 舊二號/ 新一號
3. V3
4. 怪金鋼 Riderman
5. X Rider
6. 亞馬遜
7. Stronger
8. Sky Rider
9. Super-1
10. ZX
11. Black/ RX
12. Z0
13. J
14. 真

mushroom 發表於 25-2-2011 04:09 PM

點解最好?
可能同我鍾意金屬銀色有關啦
加上佢既科技裝備比其他昭和RIDER多,感覺上教HI-TECH
仲有,SUPER-1係用赤心少林拳作為格鬥技
1號, v 3 , 怪金剛, x , 強人
  新 1 , 新 2 唔係 first ) sky, black, 影月~
我覺得影月好勁~
但佢算唔算拉打?
:?
1號, v 3 , 怪金剛, x , 強人
  新 1 , 新 2 唔係 first ) sky, black, 影月~
我覺得影月好勁~
但佢算唔 ...
BeastHeart 發表於 25-2-2011 05:42 PM
當年既東映怪人怪獸大圖鑑入面係有影月
加上影月從來都冇RIDER名號,所以影月應該係怪人

Englishman 發表於 25-2-2011 05:03 PM

其實好多昭和RIDER都有學過武術,唔只SUPER-1一個

Englishman 發表於 25-2-2011 05:03 PM

DG拉打,我覺得細左少少,同埋雙眼無水晶....

唔係, 係昭和年代第九個出場嘅幪超。

昭和年代拉打出現次序應該係:
1. 舊一號/ 新一號
2. 舊 ...
Englishman 發表於 25-2-2011 05:08 PM

認錯怪金鋼係Super1 ....
點解最好?
可能同我鍾意金屬銀色有關啦
加上佢既科技裝備比其他昭和RIDER多,感覺上教HI-TECH
仲有,SUP ...
SHOCKER 發表於 25-2-2011 05:41 PM

我都睇過佢的OP,同埋RX最後幾集內的表演.....
當年既東映怪人怪獸大圖鑑入面係有影月
加上影月從來都冇RIDER名號,所以影月應該係怪人
SHOCKER 發表於 25-2-2011 05:44 PM

老細走左可以上 wiki 睇~
佢話影月係 仮面ライダーBlack 35~ 51 話出場~
同 black 一樣係改造人~ 為打低 black 已做出泥~
:50: 唔怪得知成日打孖上~ "有著我便有著你"果隻........
老細走左可以上 wiki 睇~
佢話影月係 仮面ライダーBlack 35~ 51 話出場~ ...
BeastHeart 發表於 25-2-2011 06:47 PM

其實black sun和shadow moon都是世紀王(作為下任創世王的候選)。
Black & Shadow Moon :!
Like 555 Faiz & 9123 Kaixa
KUUGA+RX...我細個睇佢大:65: