Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.54~~~微妙的契合~~~OOO Tatoba Combo

差D比你毒到:71:

walkerest 發表於 18-2-2011 02:38 PM
THX walkerest 兄支持~~~:77:
時不予我, 過年後回港卻發現他全線被火少....看著接近3魚的價格無名火起, 所以放棄了....

今次收到不少上 ...
手榴蛋包飯 發表於 18-2-2011 03:04 PM
謝手榴兄支持~~~:77: OOO 及 真劍紅兩隻 SHF 被火速炒起~~~相信是意料中事~~~:64:第一是極受歡迎的角色~~~第二有分開包裝的初回特典~~~素來對巿場玩具敏感的日本人好似痴咗咁搶購~~~令各地缺貨連帶升高咗個價~~~:55:
希望手榴兄遲啲可以心水價入番啦~~~:)
幸好PC系列冇點係日本炒...不過人氣係香港低就真係一個問題啦...(日本算一般...希望高番D人氣啦

話說睇 ...
KMin 發表於 18-2-2011 03:18 PM
PC 在日本人氣算 OK~~~貨品銷售情況算是正常~~~無炒高之餘賣淨GE貨都唔係成座山咁多~~~:)
話說我好鍾意OOO 二十一同二十二集個故事~~~正義原來都有貪婪~~~好有反省味道~~~:78:
幾時都係some 大既report吸引!

p.s. 同自己講唔好落000呢個坑, 因為要買既一定多過 w 多多聲
但最後都入 ...
davidki99 發表於 18-2-2011 03:45 PM
多謝 david 兄支持先~~~:handshake:
OOO GE 故事又實在令人好想入坑GE~~~大家一齊努力吧~~~我GE 底線係唔過二十隻~~~:(
有愛但冇入,之後係某店訂左黎緊會出的combo,至於呢隻...訂就訂左,慢慢等啦xd
p_lam0730 發表於 18-2-2011 03:52 PM
THX p_lam 兄支持~~~:)大貨都要訂~~~OOO 的威力沒法擋~~~:44:
supportsome大D POST次次都好正
msc09hck 發表於 18-2-2011 04:46 PM
THX msc 兄支持~~~:64:你係舊 TD 會員再註冊定係新加入呀~~~:65:
之前o係分享區度都聽到你講日本炒ooo的恐佈,都好驚xd

unkh我已經放棄了,寧願留點$買其他好過

support
SOME大既POST次次都咁高質素

D相影得好靚

不過OOO出咁耐只係對鳥系COMBO有些少興趣 但係 ...
993213 發表於 18-2-2011 04:55 PM
993213 兄過獎啦~~~其實 TD 都有唔少朋友好有心咁出帖分享玩具~~~我只係小小一角而已~~~:)
我後悔買左佢,如果 SHF 以後 d 設計重係企唔穩我會放棄這系列…
乳豬仔 發表於 18-2-2011 05:01 PM
整體造型都OK GE~~~企唔穩 GE 人偶其實都有唔少~~~所以有啲要加送台座~~~:( 我諗呢種膠腳 Ball joint 設計仍然會係主流~~~:42:
十卜~
一入黎就見到琛哥出post, 點都要支持一下既~!!:71:
some大好詳盡咁交代映司與Unkh既關係
F.S.飛煞 發表於 18-2-2011 05:06 PM
多謝飛煞兄支持~~~既爬文又睇圖~~~:77:
次次都好詳細 some 大~
怪物et 發表於 18-2-2011 05:20 PM
都係多得大家鼓勵~~~THX~~~:77:
睇完真係有D心動想入......
十卜~~ 真係幾令
stephen727 發表於 18-2-2011 05:22 PM
THX stephen 兄~~~:73:
我買238咋
kanono 發表於 18-2-2011 05:51 PM
至抵係你啦~~~可以去 Show off 畀啲日本玩家羡慕吓~~~:73: 我係日本同個店員講話激情 DCD 香港大約 2000 円時~~~佢真係講句 " 康當 Lee ?" (當真咁解)~~~:DD
十卜
ooo太貴la
saga522 發表於 18-2-2011 05:56 PM
THX saga 兄支持~~~暫時個價都唔會回落住~~~:(
唔知點解依隻疑似「月の輪」既物體會甘多人買~
tsurugiex 發表於 18-2-2011 05:58 PM
我初頭都麻麻哋鍾意個樣~~~但係劇情搭夠~~~令大家開始鍾意咗佢~~~更多人鍾意 Unkh~~~:)
支持!!!!SOME大影得好靚!!!:71::71:
好奇想知some兄點稱呼OOO呢:58:
himhimhim74 發表於 18-2-2011 06:24 PM
3 HIM 又支持又抽水~~~:DD
Some 大嘅 report 真係好詳盡, 你唔講我都唔知 KR OOO 玩具係日本咁好賣。

OOO 我都係集集追, 劇中 ...
Englishman 發表於 18-2-2011 06:08 PM
同意劇情同演員表現真係可以令人睇到津津樂道~~~:35:
如果重有朋友話想過日本買OOO 或者 真劍紅 SHF ~~~你可以講香港炒到最貴個間都唔夠人哋一半~~~成萬円買一隻大貨 SHF 真係諗都未諗過~~~:55: