Toysdaily 玩具日報

查看: 4223|回復: 17

[分享討論] 請問只入手IRONMAN MK4 only亦或只入手MK6 only的大大你購買的理由?

頭像被屏蔽
Mark 4----因為有獨立令佬頭一個~
                仲有,我都係比較中意圓心口~
Mark VI,因為可以同返War Machine玩
我只入手IRONMAN MK4 only, 理由是因為我喜歡MK4的原創造型當然是胸口的圓形燈, MK6是電影造型胸口倒三角形 ...

绝对同意。留钱买MK 5.
買mark 4,係因為當訂 WM時順手訂埋,但到手之後,發現隻野真係好正,再加上個TONY頭,good!  而mark 6,除左d色同個心口之外,真同mark 4冇咩分別。而mark 5又係必買,咁二選一之下,mark 6就算啦。(小弟並冇重現電影場面情意結)
我只入手IRONMAN MK4 only, 理由是因為我喜歡MK4的原創造型當然是胸口的圓形燈, MK6是電影造型胸口倒三角形 ...
零度戰姬 發表於 15-2-2011 06:05 PM

小弟係單純鍾意圓型燈同埋胸甲既設計,所以只單買Mark IV。。。。。
小弟係單純鍾意圓型燈同埋胸甲既設計,所以只單買Mark IV。。。。。
加爾貓 發表於 15-2-2011 10:23 PM

大大,請問mark 4係米冇做肩砲機關架?thanks~
零度戰姬 發表於 15-2-2011 06:05 PM

其實MARK VI個心口雖然唔係圓形.....但倒三角形唔係電影原創,係漫畫----都有倒三角形架
我個人就中意倒三角形多D,夠特出....所以入MARK VI
圓燈已mark 3有,所以入mark 6~但身形,4一定好過3:42:
I bought only Mark 6 cause i love the triangle i am bored by the circle on his chest.
And i will buy mark 5, cause different form all others.
did not but war machine cause i don't like it.
頭像被屏蔽
理由好簡單:有錢咪買lor!  :34:hahaha
MK VI多DETAIL...唔上係三角同圓形唔同,
造功MKVI好過MKIV,因為電影MKIV個心口,圓形側邊無咁凸,HT做得立體了,
而MKVI的心口厚度,立體度都更接近電影....

BTW,我兩款都敗了...太讚了
兩隻都有買
真的要選的話
我會選mk vi
除非想組tony西裝版
不然mk vi 肩砲.手上的光束都是mk iv沒有的
另外還有戰損配件呢!
大大,請問mark 4係米冇做肩砲機關架?thanks~
船頭尺 發表於 15-2-2011 11:16 PM

係無咗肩炮機關,不過唔緊要,HT啲嘢至驚係多隻香爐多隻鬼,盆骨位個干擾彈閘就係至好例子,其中一邊有個輕輕郁吓隻腳就彈出既問題,所以我寧願佢做少啲機關黎換個靚靚外型兼玩得開心啲好過。。。。。
PS. 小弟隻IM IV只係YAHOO度BID番黎,而且我係無要頭雕同發光地臺,因為對我黎講玩又好做擺設又好,只要隻IM就夠,其他既有都只係封係盒入面,所以無意義。。。。。