Toysdaily 玩具日報

查看: 8130|回復: 54

[玩具攝影] 華麗的金色塗裝 - SR 創聖天使 (Gold Solar Aquarion)!!!

創聖天使是由搭乗各戰機駕駛員的精神在加以同步後、一起念出「念心合體、GO!機械天使!」然後排出陣式(陣式的名稱也會由各駕駛員來加以決定、但共通點都是排成三角形飛行)來開始合體。
必殺技的自由度相當高、也沒有特定的必殺技。因此能使出像體術或劍術等各種能力(所以時常的狀況和自己的情緒也會跟著變成能源)。

太陽機械天使(Sola Aquarion)
(上半身:太陽 下半身:火星 背部:月亮) 全高48m�重量88t

能夠引出元素人格鬥能力且重視攻撃力的形態。可說是擁有最強的攻撃力。與其他形態相比,對元素人能力的増幅程度更高、當太陽羽翼打開時更能發揮出它的力量。另外也會增加它的物理防禦力。只要得到擅長劍術的元素人之力就能使出太陽劍。必殺技分別有、阿波羅使出的「無限拳(むげんパンチ)」、阿波羅和皮耶爾使出的「火燄神拳」等。(以上轉自wiki)

今次入手呢隻魂Shop嘅SR創聖天使 (Gold Solar Aquarion)限定版, 其實主要原因都係比佢機身特別嘅金色塗裝所吸引呢.......:shiny: 因為小弟對呢套創聖天使嘅作品真的可謂全無認識, 對呢隻機體嘅印象就只限在機戰遊戲之中呢......:( 而在之前推出嘅普通版本時, 已心大心細想入返隻玩吓, 當後來知道會推出魂限金色特別版時便決定選擇後者喇......到了見到實物後就更加被佢獨特嘅金色塗裝所深深吸引, 與普通電鍍或金色塗裝完全不同, 本人真的十分喜愛呢~:love:   

魂限特別版包裝~

盒內包裝及配件~

非常靚仔嘅主機體~

部份近鏡特寫~

背後太陽之翼張開~

所有細節位QC都唔錯呢~

可以使用太陽劍作武器~

成名必殺技 - 「無限拳!」~ 可以將敵人從地上打至月面之上~:$

謝謝觀賞!!!:77:

靚相:71:
色水睇落又幾靚喎
不過我都係睇圖算啦:31:
:71:个人观点,靓过果只猪猪猪多多声
靚相
色水睇落又幾靚喎
不過我都係睇圖算啦
kyo353 發表於 24-11-2012 11:03 PM

THX ar, 隻創聖金色塗裝真係好正呢, QC又唔差, 正野嚟架!!:71:
个人观点,靓过果只猪猪猪多多声
Mr.九流 發表於 24-11-2012 11:05 PM

其實我都覺呀, 隻金色真係做得好好呀, 所以真係忍唔住入咗隻~:love:
你又有新野玩喇:58:
你咁買落去唔知幾時先爆櫃:34:
你又有新野玩喇
你咁買落去唔知幾時先爆櫃
cybster 發表於 24-11-2012 11:16 PM

一早爆咗啦............等緊你個新櫃呀.........:34:
一早爆咗啦............等緊你個新櫃呀.........
ray文 發表於 24-11-2012 11:17 PM

你係咪唔買玩具唔安樂:66:
你係咪唔買玩具唔安樂
cybster 發表於 24-11-2012 11:21 PM

係呀, 你點知架..............:cool:你都係喇........:57:
我都係玩機戰而識呢部機:71:
一直都忍手唔入,但真係好正:71:
我都係玩機戰而識呢部機
一直都忍手唔入,但真係好正
卡妙 發表於 24-11-2012 11:34 PM

mud咁啱嘅.........:DD
我真係比佢隻金色吸引到呀, 真係好正架.....:75:
QC is not bad and better than Evol!  :)

Good report and hope I can share mine soon.  :shy:

OT: Try Evol (Animation) and u will love them more.  DMS recommended! :71:
隻金色幾好睇~
無限拳真係好印象深刻~
搞到我都想入添....只金色GGG仲未到
ray文兄你真係同德哥一樣什麼都有玩喎:DD