Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有無大大有d咁無聊同無禮貌嘅...同事呢?

有幾無聊呢?
話說今日年初5開工, 例必向未結婚同事派利是啦!
點知派到某位男同事嘅時候....佢突然間話自己放完假, 結埋婚, 唔收利是啦!但又無準備去派利是喎?
雖然我同佢平日好少接觸,
但如果你結婚應該會有人知掛,
全公司都O晒咀...
人哋同你派利是,
你都唔駛話唔要咁核突,咁無禮貌呀!
呢啲人真係好cheap...............
又或者咁諗, 佢都唔算懶, 肯同你講結左婚, 唔再收, 係誠實的表現(我唔知佢當時是否笑笑口?)
至於派嘛, 可能佢唔興派利是吧.而家主動總比唔郁好~
至於禮貌吧...呢個真過左一百年, 某d人都係冇o既~

而我果邊o既怪人就係...平時同你好friend, 搵你做野又拍晒膊頭
但過人就見你係條走廊頭行過, 硬係望左望右都係睇你唔到咁
算樂得清淨吧~:DD
唔要咁有性格:(

呢d人去邊都係死.

人地結婚唔出聲可以有好多理由,如奉子成婚,冇錢擺酒,女方得十幾歲等,唔出聲都唔奇
他都說剛剛假期結婚,也只是幾天前,忙完結婚冇時間準備利是都唔奇,而且結婚都要唔少錢,放人一年都唔得?
另外派不派利是是好個人的事,我覺得冇必要因他不派而覺得他好cheap,就像不是每個人食飯前都祈禱一樣
我反而覺得他主動唔收你利是做得好,好成熟,,好過結了婚辨冇結繼續問你要