Toysdaily 玩具日報

[其他] 筋肉人友情血盟軍專區(分享日本kin 29 shop 大阪筋肉人特設會場)

原文章由 willywonka 於 19-7-2007 07:34 PM 發表

hi bro強中美 ~ i just bought MK-7 to 9 and MKS-01 to 03....

哈! 王卡衛大大. 竟然俾你搵到呢度
我都係同下kevin大學下野. 得閒有野問就煩下佢:DD

醒目買TAG SET. MK01-06好貴. 淨係買左羅賓 (佢太型拉. 貴都要買:*)

今日入手金銀面具, 準備改造:*
我隻肉仔係超造型魂, 唔洗應募隻microman慳一大筆!!

[ 本文章最後由 強中美 於 19-7-2007 09:00 PM 編輯 ]
上圖既平和之神面具就係來自呢度 (呢隻係特別版, 多左個金銀版面具)

請問kevin大. 金銀面具 係咪打敗惡魔將軍的關鍵????
(youtube 搵唔到 最後打惡魔將軍:no:)
另外 呢隻 除左惡魔將軍同班手下外, 點解會有戰神???  何解呢:shy:
麻煩哂

重有再想問大大隻 戰神係咪好貴?? 我見隻銀色版都要3字或以上:no:
但真係好正!!
(開始覺得自己好鬼煩. 望大大見諒)

原文章由 強中美 於 19-7-2007 10:31 PM 發表
上圖既平和之神面具就係來自呢度 (呢隻係特別版, 多左個金銀版面具)

請問kevin大. 金銀面具 係咪打敗惡魔將軍的關鍵????
(youtube 搵唔到 最後打惡魔將軍:no:)

其實你打psp都知....惡魔將軍正體係黃金面具...........不過如果你打ps2有故事mode會更清楚
簡單講, 金同銀面具係和平之神, 一旦分開就有災難發生, 後來黃金面具被惡魔奪去並向筋肉人宣戰, 筋肉人等人要把惡魔六騎士打敗方可取回黃金面具

[ 本文章最後由 kevin_mask 於 20-7-2007 12:49 AM 編輯 ]
原文章由 強中美 於 19-7-2007 10:33 PM 發表
另外 呢隻 除左惡魔將軍同班手下外, 點解會有戰神???  何解呢:shy:
麻煩哂

因為在戰神受傷後, 惡魔騎士入侵戰神體內並於其身體中設置擂台陣, 筋肉人需跟他們決鬥方可救回戰神
好細個睇亞視筋肉人大, 但而家自己一樣筋肉人既玩具都冇, 只記得細個時自己得一隻6吋度大既軟膠筋肉人, 全身都係單一肉色的, 好想買返, 但搵左好耐都搵唔到.:help:

大大你既收藏應該用左唔少時間去積累.:)
原文章由 強中美 於 19-7-2007 11:04 PM 發表
重有再想問大大隻 戰神係咪好貴?? 我見隻銀色版都要3字或以上:no:
但真係好正!!
(開始覺得自己好鬼煩. 望大大見諒)

戰神EX 係比較貴YEN 價要5800YEN
原文章由 天馬流星拳 於 20-7-2007 12:40 PM 發表
好細個睇亞視筋肉人大, 但而家自己一樣筋肉人既玩具都冇, 只記得細個時自己得一隻6吋度大既軟膠筋肉人, 全身都係單一肉色的, 好想買返, 但搵左好耐都搵唔到.:help:

大大你既收藏應該用左唔少時間去積累.:)

6吋單色大膠yahoo間唔中有人放, 可以留意下

前後用左3年時間去儲,  價錢更加唔小野 反正我除左筋肉人外我唔會儲其他野
多謝奇雲大解答.  :love:
阿修羅改

(整容前)

(整容後)

(整容前)

(整容後)

(整容前)

(整容後)
原文章由 kevin_mask 於 30-8-2007 08:31 PM 發表
阿修羅改

(整容前)

(整容後)

(整容前)
http://i12.phot ...

呢D係咪叫越出越退步呢?
竟然要換返舊版面先靚仔!
:unhappy:
原文章由 kevin_mask 於 19-7-2007 12:07 PM 發表

其實你打psp都知....惡魔將軍正體係黃金面具...........不過如果你打ps2有故事mode會更清楚
簡單講, 金同銀面具係和平之神, 一旦分開就有災難發生, 後來黃金面具被惡魔奪去並向筋肉人宣戰, 筋肉人等人要把惡 ...

而最後金面具同銀面具合體, 成為金銀面具, 以後都唔會再分開
原文章由 kevin_mask 於 30-8-2007 08:31 AM 發表
阿修羅改

(整容前)

(整容後)

(整容前)
http://i12.phot ...

嘩~!!! 正左好多!!!!!!!!!! 點改架?!?!!
原文章由 kinniku 於 30-8-2007 01:18 PM 發表

呢D係咪叫越出越退步呢?
竟然要換返舊版面先靚仔!
:unhappy:

喔!! 原來係舊面^^"""