Toysdaily 玩具日報

[其他] 筋肉人友情血盟軍專區(分享日本kin 29 shop 大阪筋肉人特設會場)

原文章由 brianccc1224 於 17-6-2007 04:52 PM 發表
good ar, where 有多D筋肉人的玩具買ar?

yahoo  或者笑慢最多了
見到又諗番起筋肉人既故仔 ~~~
呢d先係強!!! 我就真係自愧不如.... 浪漫堂我玩唔起呢.....
小弟近排開始'好'筋肉人
浪漫堂真係玩唔起 (有d好平 有d勁貴)

請教筋肉鳳凰 幕後隻惡魔係咩水???
(因為未有機會買到dvd. 睇youtube d斷片中)

D microman 好正 (都唔知肯唔肯出 阿修羅, 大水牛 同 日光等....)
原文章由 強中美 於 18-7-2007 11:56 AM 發表
小弟近排開始'好'筋肉人
浪漫堂真係玩唔起 (有d好平 有d勁貴)

請教筋肉鳳凰 幕後隻惡魔係咩水???
(因為未有機會買到dvd. 睇youtube d斷片中)

D microman 好正 (都唔知肯唔肯出 阿修羅, 大水牛 同 日光等. ...

隻惡麼係天神, 五位天神因反對筋肉人登上筋肉星皇位, 所以各分別挑選五個假皇子並操控他們同筋肉人比賽
最後五個天神都把力量集合在筋肉鳳凰身上, 成為最強形態
原文章由 kevin_mask 於 18-7-2007 01:06 PM 發表
隻惡麼係天神, 五位天神因反對筋肉人登上筋肉星皇位, 所以各分別挑選五個假皇子並操控他們同筋肉人比賽
最後五個天神都把力量集合在筋肉鳳凰身上, 成為最強形態

多謝大大咁快回帖, 另請問市面還有得賣筋肉人的dvd套裝???
信和睇過, 大陸網都睇過, 似未出過大陸出的海賊版dvd.
就連港版都冇出過.

另請教, 有集講羅賓對長毛象.
http://www.youtube.com/watch?v=I3z5eGX3G08
筋肉人同某某人 托住羅賓, 個位某某人係咩水?? (個樣好似羅賓)

細路仔多野問, 望大大勿見怪:shy:

(個人覺得筋肉人故事裡, 多位敵人都可以同主角化敵為友,
暴力得來又充滿友情. 係星矢龍珠等不能相比的:DD)

睇見大大D收藏真係流哂口水:shiny: (現時為隻肉仔MICROMAN苦惱中)
原文章由 強中美 於 18-7-2007 02:33 PM 發表

多謝大大咁快回帖, 另請問市面還有得賣筋肉人的dvd套裝???
信和睇過, 大陸網都睇過, 似未出過大陸出的海賊版dvd.
就連港版都冇出過.

另請教, 有集講羅賓對長毛象.
http://www.youtube.com/watch?v=I ...

我都好樂意答有關筋肉人既問題, 歡迎發問

筋肉人dvd除左日版就冇出過其他版

羅實對象人果場真係好正, 又係最感動

個神秘人叫武士人, 正體即係海神男http://www.youtube.com/watch?v=S8_GrCQ6VPo, 一直暗中恊助筋肉人隊, 在羅賓打敗象人後, 對知性隊副將omega man時才正式出場比賽

其實筋肉人係最早期講友情既漫畫, 比星矢, 龍珠等早好多, 同埋係創造了配角比主角更受歡迎既先例

[ 本文章最後由 kevin_mask 於 18-7-2007 08:10 PM 編輯 ]
友情三角
惡魔六騎士

原文章由 kevin_mask 於 18-7-2007 08:03 PM 發表

我都好樂意答有關筋肉人既問題, 歡迎發問

筋肉人dvd除左日版就冇出過其他版

羅實對象人果場真係好正, 又係最感動

個神秘人叫武士人, 正體即係海神男http://www.youtube.com/watch?v=S8_GrCQ6VPo ...

原來係佢. psp game有個海神男都係唔係佢?? (招式完全一樣)

另外請教大大呢本書值唔值得買??

10算要2條魚. 封面 超人大全集 好似齊哂人咁款:sleep:
原文章由 強中美 於 19-7-2007 12:05 AM 發表

原來係佢. psp game有個海神男都係唔係佢?? (招式完全一樣)

另外請教大大呢本書值唔值得買??

10算要2條魚. 封面 超人大全集 好似齊哂人 ...

就係psp裡面果個, 只不過唔同色, PSP 係跟原作色

呢本係筋肉fans 必買, 有齊所有人物同比賽場地資料(一世及二世第一部 再加鬥將拉麵男), 可以話係筋肉百科

詳情參考official link  http://www.kinnikuman.jp/

[ 本文章最後由 kevin_mask 於 19-7-2007 12:35 AM 編輯 ]
原文章由 kevin_mask 於 19-7-2007 12:17 AM 發表

就係psp裡面果個, 只不過唔同色, PSP 係跟原作色

呢本係筋肉fans 必買, 有齊所有人物同比賽場地資料(一世及二世第一部 再加鬥將拉麵男), 可以話係筋肉百科

嘩! 睇落冇睇錯. 等陣去訂(yesasia)
(多口問句係咪全彩色???:shiny:)

頭先好彩買到 超造型魂 肉仔, 可以代替隻microman應募貴野:*
原文章由 強中美 於 19-7-2007 12:25 AM 發表

嘩! 睇落冇睇錯. 等陣去訂(yesasia)
(多口問句係咪全彩色???:shiny:)

頭先好彩買到 超造型魂 肉仔, 可以代替隻microman應募貴野:*

90%黑白10%彩色

用超造型魂 肉仔,代替隻microman係好好既option, 慳錢慳力
原文章由 kevin_mask 於 19-7-2007 12:43 AM 發表

90%黑白10%彩色

用超造型魂 肉仔,代替隻microman係好好既option, 慳錢慳力

咁咁睇到個日本blog. 又想買埋呢隻肉仔 (我隻係原作版:no:)

個blog唔錯 好多搞野改造
http://unadukiyuu.exblog.jp/i3/
原文章由 強中美 於 19-7-2007 12:53 AM 發表

咁咁睇到個日本blog. 又想買埋呢隻肉仔 (我隻係原作版:no:)

hi bro強中美 ~ i just bought MK-7 to 9 and MKS-01 to 03....
luv to play with them so much~~~:shy:

i want Takara to release BuffaloMan:)