Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 特別/限定版GUNDAM模型收手地(純文字分享)

我諗以下唔算係大多數大大有用既消息. 不過希望講出黎出對部分有儲特別/限定版GUNDAM模型既大大有少少幫助.

簡單介紹一下自己先, 由於錢+地方唔多, 一直以黎, 我只玩+收藏RX-78既模型, 屋企淨係唔同版本既MG特別/限定版加加埋埋都有成30隻….. 用左幾多$$就唔多講啦, 不過作為一個玩+收藏家, 要搵到一盒自己想要又價錢啱既, 的確有時要睇個天, 睇彩數…:79:

前兩日, 早左收工, 抱住無咩想買又想打發下時間既心態走左去行”煙屎點”.
行到2樓, 見到有以下既野 (注意:不是同一間舖).

MG RX-78-2 (OYW) 2009日清杯麪抽獎品
MG RX-78-2 (OYW) 2005抽獎大河原邦男配色
HG RX-78-2 (30TH) 2010- ANA版
HG RX-78-2 (30TH) 2009- 7仔版
HG RX-78-2 (30TH) 2009- 彩色透明版
HG 30TH ANNIVERSARY 12隻全透明版
2010 SOFTBANK 945SHG METAL FRAME 1:100 RX-78-2
PG RX-78-3 (G3 電鍍)

只係問過日清杯麪果隻幾銀, 老細話2200…相信其他都有機會係天價:50:. 不過如果有大大有愛, 可以去試下, 尋下寶

P.S. 當日, 以上所佈, 我一件野都無買就離開. 只因相逄恨晚! :79:各款已有1隻在家中等我…:34:

Apart from BIg River 2005 vers. and HG crystal vers. I have got all already.  :shy:

Anyway, where can find this in IN's Point?  Good Toys?  :)

And, can share your collection here cause, may be, I'm the most crazy one who collect Limited Gunpla in TD ot in HK.  :shy:

我早2日放左隻2005抽獎大河原邦男配色比人10fish....
曾經所有的MG RX78特別/限定版去到2.0 VER.數得出的我都有.......不過現在我已經放棄收藏了.......
因為屋企冇位  .....無奈放棄~:79:
豪得起, 成皮一盒又如何?:34:
豪唔起, 一魚半打都嫌多....:50: