Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 出了射手座聖衣神話胸像

瑞記開倉掃貨跟住放上網賣就話人炒家.......人地去花時間車錢排隊賺你果少少......
點解有班人可 ...
neo.L 發表於 1-2-2011 03:01 PM

以上只係我個人意見,我知一定有人認同唔認同,你話佢地先入場掃貨,我有去排過,通常佢地都係我前面,都係照開門時間入去,邊度有優先入場,咁人地事實係俾我早排幾個鐘,
咁係花左時間上去,我亦都講左,佢地掃哂梗唔好,人地買唔到,咁買當然係掃平貨,垃圾你都唔要啦,咁為左賺錢都係正常既;如果講優先入場,咁瑞記d職員一定最優先啦,
keep起哂d正野,再拎返出黎賣...
貴2蚊就鬧人大有人在,唔係點會咁多人格價,就係買貴左$2蚊就成身唔自在,
格哂大部份舖既價先買,為求買得最平,冇蝕到,我見唔少,
成日行開去買野睇到d人,幾蚊都同個老細講價,又話隔離舖賣XXX價喳,
我見同你買開就平d啦,大把呢d人啦,咁人馬炒貴到比正常價2百幾就勁左d,
我都冇話支持炒家喎,只不過講下細舖為求生存點樣姐...
同意呀!!!呢隻野足足貴過原價一倍....咁都唔叫做炒??
howareuuu 發表於 1-2-2011 03:04 PM

咁其實有賣呢件產品既係唔係都係炒家?
如果今日有舖頭用三舊樓下推貨出嚟,結果用家買到嘛?

其實影響小部份人,是無人理,如被影響的人是大多數,就會被駡
睇下可唔可以去到30 page:43:
以上只係我個人意見,我知一定有人認同唔認同,你話佢地先入場掃貨,我有去排過,通常佢地都係我前面,都係 ...
超級玩具迷 發表於 1-2-2011 03:13 PM

其實shf0号、shf555、sic wing、alt大黃蜂同megtron、shf555都跳過、shf black、robot魂龍神丸都係荀價,咁抵又唔見人讀好,而家一隻人馬又話擺買
咁其實有賣呢件產品既係唔係都係炒家?
如果今日有舖頭用三舊樓下推貨出嚟,結果用家買到嘛? ...
fadeasho999 發表於 1-2-2011 03:18 PM

實有買家買到,仲會掃光,不過不會再係牙虎同店鋪見到
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
只要大莊家笨大再版, 就一定炒唔起,
炒家們走著瞧.
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
:78: ......睇黎炒風只會越黎越盛.......我地可以做的只有唔買........記得水瓶半胸我有事遲左幾天已被炒了( 不過無今次咁離譜).....到而家我都無買番,不過我無後悔........唔係我無錢或對神話無愛( 不過係有D心淡).......係我認為如果今次用炒價入左........下一次將會要用更高的炒價先可以入到.......因為像羊群心理咁盲目追求,會令炒家們認為我地 「 唔入會唔得!唔入要死的! 」 .....我唔想自己變成炒賣風氣的幫兇......因為惡果只會我地自己食番的!
又唔係限定...遲早復刻架la...再出大貨時咪再買囉..玩開玩具都知係咁...舊時既合金魂,sic,神話其實次次都係咁上下...無貨又話炒,貨多又等冧,冧完又升番...總之人唔死,等得既咪等吓囉..
回復 413# howareuuu

當日有舖頭賣三魚樓下,結果俾人炸到一片白地,仲落得俾人笑傻仔,俾人小無貨賣,入貨少,懷疑收起…
假如今日有人買盡人情,入到少少貨,理應低價推出(做多次傻仔,繼續俾人鬧少貨,收起唔俾用家),都去俾吸納者一手吸哂,一兩個月後賣大三百吖,定係自己賣大百五等多啲用家貴少少入到貨好呢?

市場如果到一個價,吸納者就會

市場如果到一個價,吸納者就會
出唔到字?白打…