Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 出了射手座聖衣神話胸像

其實有心玩神話既朋友,又何必在意個炒價,你都只係買一隻或兩隻者。最多咪蝕$20x一隻(當而家原價$28x炒到$ ...
katakana 發表於 31-1-2011 23:11

算喇師兄, 大把人一出等玩具跌跌跌, 今日件玩具跌 $10, 覺得未夠平, 明日要佢再跌 $10, 跌到人地冇錢賺, 蝕住賣, 個個就報上來什麼靚價入手, 佢地快樂建築係別人身上,

到今時今日, 有一隻叫搵到下錢, 比人賺返一百幾十 一盒, 就罷買, 奸商, 暴利.

好多野係世事輪流轉既姐
算喇師兄, 大把人一出等玩具跌跌跌, 今日件玩具跌 $10, 覺得未夠平, 明日要佢再跌 $10, 跌到人地冇錢賺 ...
龍劍飛 發表於 1-2-2011 01:49 AM

我之前係其他post都有講過,係TD見好多人買到平野就串串貢,係度哂命,
比其他人買貴幾蚊就勁鬧,即又係輸打羸要果隻,
要人地蝕到喊賣俾你,你就開心:"我理得你間舖死,蝕係應該,賺我唔應該,你間舖摺埋關我差事,
你摺左咪去第2間囉,仲有最好你摺前拎d貨出黎賤賣,最好,買一送十件,反正你都要摺,
當益下街坊囉,跟手去搵過份工捱騾仔,抵死"
呢度肯定有唔少人呢d心態
算喇師兄, 大把人一出等玩具跌跌跌, 今日件玩具跌 $10, 覺得未夠平, 明日要佢再跌 $10, 跌到人地冇錢賺 ...

買家當然覺得愈平愈好 , 你斬我一頸血我梗鬧你
被斬到一頸血咪又係被炒家 "快樂建築係自己身上" 之嘛

家下巴打你何嘗唔係鬧緊果班人數緊佢地不是 ?
你同佢地無咩分別之嘛...

出左唔夠1個星期就咁,出唔到去買好奇咩?
點解遲左幾日出去就要比多一倍?重要比你講到抵死咁?

我之前係其他post都有講過,係TD見好多人買到平野就串串貢,係度哂命,
比其他人買貴幾蚊就勁鬧,即又係輸 ...
超級玩具迷 發表於 1-2-2011 01:57 AM

''你唔買大把人買,經濟社會緊係有錢人有得玩,我都係賺多少少啫,你d死窮鬼學咩人玩玩具呀,搵份工吓捱騾仔,有錢我咪賣比你囉.......''
呢度肯定有唔少人有呢d心態......
''你唔買大把人買,經濟社會緊係有錢人有得玩,我都係賺多少少啫,你d死窮鬼學咩人玩玩具呀 ...
neo.L 發表於 1-2-2011 04:16 AM

我哋針對嘅係炒家, 一啲非正常價.
呢到亦有一班人知道早買早享受嘅道理。比好舖賺真係無所謂,俾炒家賺就一蚊都嫌多
人馬以買到好似限定價錢 巳越過所屬價值
超級玩具迷 發表於 1-2-2011 01:57 AM

如果支持炒家,炒家大賺,到最後關門大吉的都是一般正當賣家。到時就變炒家當道了......
過左度氣就小D人追價錢就回落,4佰幾隻胸像超越應有價值,豉油貴過雞
如果支持炒家,炒家大賺,到最後關門大吉的都是一般正當賣家。到時就變炒家當道了......
simpsons 發表於 1-2-2011 08:36 AM

唔明大大所講的正當賣家點解要關門???
比其他人買貴幾蚊就勁鬧,即又係輸打羸要果隻,
要人地蝕到喊賣俾你,你就開心:"我理得你間舖死,蝕係應該,賺我唔應該,你間舖摺埋關我差事,
你摺左咪去第2間囉,仲有最好你摺前拎d貨出黎賤賣,最好,買一送十件,反正你都要摺,
當益下街坊囉,跟手去搵過份工捱騾仔,抵死"
呢度肯定有唔少人呢d心態

到心又到肺...讚..
呢度太多小朋友..奢侈品買唔到就算既道理都唔明.
超級玩具迷 發表於 1/2/2011 01:57

好同意 x2
鋪頭蝕就應該
買唔到平貨就悲哀
回復 385# simpsons

"炒家大賺,到最後關門大吉的都是一般正當賣家"

我估CHING所講既正當賣家既意思係不炒賣既玩具店.  其實我都同意LEE 個說法, 因為賺得最多一定係炒家.  至於正當賣家(不炒賣既玩具店), 就會好快閉門大吉...正如"超級玩具迷 " CHING 所講"我理得你間舖死,蝕係應該,賺我唔應該,你間舖摺埋關我差事".

Lee D 野惡性循環, 好既鋪摺晒, 大家都冇好日子過...:67:..所以我通想都會去買開個幾間玩具店買, 當然係(不炒賣既玩具店), 見到有咪買LAW, 好似我買隻SHF 路飛都用左!*) 個大洋, 我知佢出便跌得好勁, 但人地都要食飯GA, 買完又可以吹下水:73:  

不過最後都係個句, "俾炒家賺就一蚊都嫌多"

回復 390# alec_cm
咁超人同船仔咪要摺
我係佢度用正常價入左
好驚....
胸像貴過大多數神話...