Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 出了射手座聖衣神話胸像

苦主一流見死易發.......
睇見唔少地方做緊五魚, 想不到死易發一個半胸像會係 "靚價"....
成隻神聖衣一輝都係五魚.....
痴線~
阿虎大把貨,要買的人都買晒,個價都是時候回落
阿虎大把貨,要買的人都買晒,個價都是時候回落
dreamtoys 發表於 31-1-2011 06:20 PM
跟本大把貨........等D人變哂 ' 巨蟹 '......下次咪再炒........
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
講真: 可買可唔買, 在下玩厭神話好久了, 一早劈埋一二角..............
D人入貨的單位係十隻十隻咁入喎......梗係快無貨啦!!
howareuuu 發表於 31-1-2011 06:37 PM

我都曾經見到有人一大裝咁樣買,亦有人一開口就話要 10 盒...
lets play the waiting game....
頭像被屏蔽
其實有心玩神話既朋友,又何必在意個炒價,你都只係買一隻或兩隻者。最多咪蝕$20x一隻(當而家原價$28x炒到$48x)。

但係為左爭呢$200既氣,就搞到自己分分鐘2年都買唔到心頭好。日日都係申個錢貴,除左錢,玩具應該仲有其他可討論的價值吧。。。如果單單只因貴左$2xx就唔買自己好鐘意既野,咁又值得嗎?

打個簡單比喻,我相信好多人仲好想買獅子胸像,等等等,又就黎2年了。我就寧願貴少少,起碼買左以後唔洗煩。當年我就係見d胸像$7x-8x個,佢偏偏一出就$16x,我鬥氣,唔買,結果半年都搵唔到,用左$320炒價買番隻日版。自此,只要係喜歡既玩具,就一出即買,唔好為一盒貴左幾廿蚊而煩。

以上只係個人既價值觀,無意引申罵戰。歡迎大家都交流下買玩具既心得,同玩玩具背後既價值何在,thanks.
頭像被屏蔽
跟本大把貨........等D人變哂 ' 巨蟹 '......下次咪再炒........
323 發表於 31-1-2011 06:26 PM

d炒家都唔係全部香港賣,你自己上ebay睇下,圍返7,8舊一盒,咁果d叫咩,
仲要係有人買,除非你勁到叫全世界唔好食炒貨,不過冇可能
頭像被屏蔽
其實有心玩神話既朋友,又何必在意個炒價,你都只係買一隻或兩隻者。最多咪蝕$20x一隻(當而家原價$28x炒到$ ...
katakana 發表於 31-1-2011 11:11 PM

我做乜要俾哩$200嗰d 炒家賺? 佢哋憑乜野賺哩$200?
我做乜要俾哩$200嗰d 炒家賺? 佢哋憑乜野賺哩$200?
kris 發表於 1-2-2011 12:11 AM

AGREE!!
唔想好似當年好似處女事件咁炒到上癮... 之後幾隻出親都炒