Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.53~~~地獄來的使者~~~Eternal

十卜琛大鋪士, 不過 E 哥小弟就放棄啦, 一黎貴, 二黎小弟呢排另有財政需要 :(

Eternal非常中意的說
其實我有諗過拎啲尼龍料整件斗篷畀佢
pein 發表於 23/1/2011 18:40

電擊 Hobby 上一期有 MGF E 哥嘅作例, 就係用布料黎做斗篷, 可以參考 :64:

为何没有插满26支形态啊~
ONEJUN 發表於 23/1/2011 21:09

插哂 26 支手指係劇情臨尾 (即係 E 哥逃出黎走上風都塔), 用 Zone 記憶體 MD 去召喚其他失落嘅手指一幕咁多

P.S. 琛大: 更正一下:  E 哥嘅最終目的係要令全世界人都變成喪尾, 去感覺自己經歷嘅痛苦 :64:
Eternal!!!:71: 不如一齊改下個斗篷丫!!!!:77:
Eternal!!! 不如一齊改下個斗篷丫!!!!
aeromanCCM 發表於 23-1-2011 10:43 PM

我都plan緊改:shy:..要冧下點攪先好睇...
我果隻有出界問題
依家升到嘩嘩聲
eternal始終無訂錯
kanono 發表於 23-1-2011 04:55 PM
而家又回復番好似最初咁樣~~~始終有意入手都係訂咗安全啲~~~THX kanono 兄支持~~~:)
個披風好似figma個隻咁就好...
支持some大
hofai 發表於 23-1-2011 05:02 PM
Figma 都得笨大無理由整唔到~~~:78:問題係披風可能要外判畀第二間公司做~~~生產分工會有問題~~~笨大啲老細唔想冒呢啲風險~~~:(

回復  kanono
訂一定有,等佢跌又唔知係唔係真係會跌
差過少少不如訂好了,唔使擔心無貨

回復  hofai
...
lhfsamuel 發表於 23-1-2011 05:05 PM
同意大大的講法~~~:78:
陰謀論: 而家係一月, 內地春運剛剛開始.....
佢個斗篷跟魔童叔叔一樣
笨大是對此不會改進的
十卜SOME大大
superterry 發表於 23-1-2011 05:52 PM
我諗用布GE話~~~笨大會將呢個工序外判畀第二間公司~~~令生產成本上昇~~~出貨日期同質量會比較難控制~~~我唸短期笨大都唔會將披風造法轉變~~~:67:
some大次次都咁快出D正post,
我都成半年未出過post,
希望近日內出到...
axess51 發表於 23-1-2011 05:55 PM
多謝大家欣賞~~~:77:我真係好鍾意出帖同大家分享~~~即可回味劇情~~~又可以練習多啲影(雖然我都覺得啲相都幾千遍一律)~~~:shy:axessd51 兄有心就可以啦~~~SHF 區朋友GE帖我見到都會盡量支持~~~:)
support !!!
y2jlch 發表於 23-1-2011 05:56 PM
THX y2jlch 兄~~~:)
希望年節的喜氣能增加我的手氣,不要再讓我拿到會有遺憾的S.H.F
一舉鯨濤快哉風 發表於 23-1-2011 06:04 PM
早啲買同攞貨可以開多一兩隻黎揀~~~:DD用平常心去揀會舒服啲~~~太高要求反而會買得更加唔開心~~~:51:
U are so lucky casue yours QC is very good!  And add marks fo support!
Douglas.M.Saint 發表於 23-1-2011 06:37 PM
多謝德哥支持~~~呢排我少咗出去行~~~無見過你好耐啦~~~:77:

Eternal非常中意的說
其實我有諗過拎啲尼龍料整件斗篷畀佢
pein 發表於 23-1-2011 06:40 PM
會唔會IN'S 某車公仔衫鋪會接 order 呢~~~:DD
support support, 呢隻 無諗住入, 睇下Some大既report 真係唔錯
insomniac 發表於 23-1-2011 07:00 PM
多謝支持~~~insomniac 兄原來會 skip 咗 Eternal ~~~:(
支持,可惜大道太腦殘,唔知插左usb落部電腦度,電腦係可以改寫usb d資料
另外,其實我覺得除左莫名其妙的大叔出現比ld之外...t2 joker唔算太兒戲的了,,,因為26枝memory散落,中左落偵探社都無乜出奇,而且呼應了主題,命運的26隻手指...
點解好似好"膠" 咁既.. :)
頭像被屏蔽
謝謝介紹,正:71:
good report~:71:
some大隻e哥唔錯~

我個隻水口位太勁……打左入冷宮:die:
原本去睡的我,看到some大的 Eternal post 就忍不住要看完才去睡~
thanks for the detail report. you give me a kick to watch the movie~

回說 SHF Eternal, 我始終過不了那大大舊、回到裝著 "類聚" 比例的披風斗篷帶給我的心理關口....:55:
唔知點解好似白晒晒....希望上手會好D
今朝睇完
故事好正
some大的相也很正
dennistoyS 發表於 23-1-2011 07:14 PM
故事的確明快好睇~~~:73:THX dennis 兄支持~~~:77:
尋日冇拎,要過多幾日先拎到,睇住相先^^
btw,個盒太大了...而且身上的drive係未真係有晒25個??
p_lam0730 發表於 23-1-2011 07:37 PM
我都無數過呀~~~應該差唔多呱~~~:(

今朝無無聊聊我真係數下佢係咪有26個插口

supoort some大靚相~^^
KiraYamato0621 發表於 23-1-2011 08:02 PM
THX Kira 兄支持~~~咁係咪啱數呀~~~:DD
有斗篷型D ~
但太膠la= =
但整體幾"令"~
斗篷用消光正D~
呢隻冇訂到,後悔...
希CJGX 仲有得訂
怪物et 發表於 23-1-2011 08:37 PM
有興趣都係訂咗安全啲~~~CJGX 好似週圍都截晒訂啦~~~:(
好帖一定要卜
cchong420 發表於 23-1-2011 08:47 PM
THX 改造人兄~~~:shy:
Some大似乎抽倒算唔錯的QC~
支持
douglaschan 發表於 23-1-2011 08:48 PM
QC 無藍A 咁好~~~但亦算 OK~~~我只係睇咗呢一隻~~~睇落好過日本網玩家果隻就收貨啦~~~:78: