Toysdaily 玩具日報

查看: 10393|回復: 20

[玩具報告] 2011年分享第一擊! 被強行分開的 【CycloneCyclone】─菲利普/園咲 來人

前言:
今次係本人既2011第一擊分享

點解我唔更新之前果個玩具POST呢..!?
答案係..我發覺 唔見左個POST:help: 係個人都發覺係無左..
新一年,就黎d咁既事(迷之聲:係你太耐無更新)
過新一年,新嘗試,避免在次玩具post沉底
決定利用一新shf一新分享既分法

【CycloneCyclone】─菲利普/園咲 來人
Cyclone代表「旋風」的Gaia Memory
Cyclone型態的W有優秀的速度,能使攻擊速度提高並附帶風的效果
(在劇中,本人好似無咩發現cyclone有既速度:unhappy: )

CycloneCyclone form,係大電影Decade與W move大戰2010登場

由假面騎士W的右變身者【菲利普】變身而成。其實唔算由【菲利普】變身成為的。

只係被Decade 用(Final Formen Ride W)強行由二合為一的w 拉開分成其二
出場時間僅只有短短10秒左右,出黎既任務就只係出rider kick 就係短短10秒就成為shf的限定!?:angry:  

呢一set jorkerjorker/cyclonecyclone 都係笨大既一貫作風,一模多用形成,相信認識shf既朋友,都好多認為w既素體係最好,連自己本人都覺得
全身關節活動鬆緊情況都好好,其中不中美足就係換手既關節唔係容易換到,而且其他w形態手/腳部關節都用黑色,令le款shf 失色:55:
幸好今次既cyclonecylone無用到黑色關節,而採取返身體上既色彩,腰帶既光位都轉返綠色,令真實感重演,值得加分:34:  
迷之聲:(le隻限定黎架!如果咁基本既野都做唔到,真係無言x2036:54:  )

配件其實唔算多,只係普普通通 3對手 同2對巾更換 其實相對可以講係少..價錢同普通w款差唔多,但成品就真係..:62:  
而且仲分為東映及hoppy限定,分別就係無地台版and有地台版,價錢都有好大既出入。而我呢隻就係無地台版,個台係係其他地方搵返黎既
le 款shf w全部款,其實以我自己既w shf 大部份對角都有甩色,只係甩既位唔同,而我le隻cyclonecyclone 就甩左係v字位果到,有點兒可惜:cool:  

呢款w set 係人人所稱既呃錢set,預訂之前我都同友人咁講,但事後睇到有訂呢set既拉打同好既相
深深吸引住我~~:61:  cyclonecyclone所吸引我既地方就係佢2對既圍巾:handshake:
特別係被風吹起既果對既圍巾,利用呢對圍巾,用咩pose都帶顯出佢既毒力(只係對我)

cyclonecyclone 配上HardBoilder就顯得佢更加帥氣~~比cyclonejorker仲要型:p  

cyclonecyclone出場時間
由預備動作發動rider kick僅僅只有10多秒 就係與jorkerjorker同Decade一齊發動rider kick:60:

必殺技為極大颶風應力之雙腿rider kick(Triple Extreme)
呢個必殺技名無係劇入面提過(唔確定)但見wiki有寫,我諗都應該有講過既:67: 只係我自己無留意掛:58:  

後記:
唔知大家有無發覺少左菲利普既最佳拍擋呢!?
唔洗估估下,其實le set 限定貸 係我同一舊兄湊錢一齊分
係討論期間發現大家都有興趣,而且我只對cyclone 佢就jorker
投緣之後就決定一齊入呢一set,係le到好多謝一舊兄:35: 都要係到在同一舊兄在次講句對唔住:56:

希望大家睇到會鐘意我既分享 :55: 畢竟太耐無寫分享了
支持!!!!!:71:
畀啲心機繼續出帖~~~支持~~~:)
畀啲心機繼續出帖~~~支持~~~
Somebody_Ex 發表於 19-1-2011 09:38 PM

係some大既post比我既動力:55:
小西小西+一舊一舊
合體成為一舊小西/小西一舊?

ANYWAY, SUPPORT:71:
其實係CC/JJ set入面
我覺得CC靚過JJ
可能係因為Joker用左消光
而JJ無
所以令到JJ無咁吸引:45:

回復 6# 攝影_基

其實我想幫隻cyclonecycloen
噴消光