Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Figure攝影擺位 + PS作品研究及分享討論區

回復  番薯

是筆咀素材.......
.
聖鬥士星矢 發表於 15-1-2011 02:27 AM

我愛你呢星矢大!!!!!!:love:
客氣!最緊要大家玩得開心.多d分享
回復  番薯

是筆咀素材.......
.
聖鬥士星矢 發表於 15-1-2011 02:27

嚟拜师学艺:77:
回覆支持。影相我唔在行,所以我影嘅玩具都要用PS加工一下。

我今日剛入咗盞燈...測試中...

歡迎各位提點提點!!
borisasf 發表於 15-1-2011 01:36 AM

支新燈d光柔左好多!!!!:71: 請問側燈有冇柔光罩?
小弟鍾意呢張!!! 因為個pose真係好自然!!!:love:
回覆支持。影相我唔在行,所以我影嘅玩具都要用PS加工一下。
iorik 發表於 15-1-2011 09:31 PM

影得好好喇!!:71: 再加上PS就新係毒死人喇!!!:70:
支新燈d光柔左好多!!!! 請問側燈有冇柔光罩?
小弟鍾意呢張!!! 因為個pose真係好自然!!!
aeromanCCM 發表於 15-1-2011 10:55 PM

側燈無加柔光罩,因為支新燈 cover 咗好多,同埋我想加返啲硬光俾眼珠,只需加塊反光板係側邊就得喇!:71:
我期待呢個帖好耐
嚟拜师学艺
Gundam@EFSF 發表於 15-1-2011 08:43 PM

見笑.Gundam@EFSF 大大你影相同PS技巧都十分出色專業.
筆咀素材:http://www.brusheezy.com/Brushes?page=2
見笑.Gundam@EFSF 大大你影相同PS技巧都十分出色專業.
筆咀素材:
聖鬥士星矢 發表於 16-1-2011 12:06 AM

太好喇!!! 筆咀呢樣野真係幫到好多忙!!!:71:
太好喇!!! 筆咀呢樣野真係幫到好多忙!!!
aeromanCCM 發表於 16-1-2011 05:03 PM

manaman 筆咀素材好野來個bor~!!!!!!:shiny:
這個website真係有好多好用筆咀素材
manaman 筆咀素材好野來個bor~!!!!!!
neweasonlss 發表於 16-1-2011 06:26 PM

我可能真係要搵一日好好甘研究下ps d功能先得!!!:78:

另外, eternal就出!! 真係想幫佢做番件可動斗篷!!!:D  但係又唔去邊度可以搵到料.............:42:

SD also can be very cool with right camera angle.

Try the PS filter > distortion > lens correction > vignette

It gives good feel to the normal toy photo
劣作一張:DD