Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.50 紀念~~~呼喚自由的天使~~~Cure Angel Peach

真係送佢一對翼...:71:
華叔人不在...但係佢精神仲在嗎...唔洗咁唔開心...
Angel們已經接左佢上去天堂:61:(大家集合左既愛會變成天使會送佢番天家。

今次D相唔知點解黃黃地咁...AngelPeach個樣好黃下...如果白番小小應該仲有果種神聖既Feel:43:
個人應為出Angel系列果3隻既時候用Figma式既會好過用舊模...
希望會送出希馮同塔魯多,因為HeartCatch都送左兩隻妖精。
之後就到HeartCatch既CureBlossom同CureMarine,DoReMi畫風相信我必買XDD。

可以無視以下對話:
有人提起SailorMoon...細細個我有睇>^<最鍾意美奈子同海王星...
不過自從睇左DoReMi同光美之後美戰排位下降左好多XDD
希望光美系列可以一直同御三家其他兩家一齊播落去...
話說SailorMoon既聲優慘變光美下一季既淫獸(妖精)"哈咪"
水野亞美(水星)既聲優都配左CureMoonlight...但係亞兔就係Suite慘變妖精收場...
相信遲D會有更多美戰既聲優參與光美...
訂左未拎xd^^
p_lam0730 發表於 3-1-2011 02:27 PM
星期六日得閒咪去&#25886;囉~~~呢隻唔急~~~:DD
十卜some大:$
包裝盒很漂亮呢~裡面零件擺放亦很物盡其用~

本體感覺很華麗, 不過羽翼方面要不就如some大所言, 否則就該 ...
手榴蛋包飯 發表於 3-1-2011 02:36 PM
多謝手榴兄回歸支持~~~:)對翼係賣點~~~其實真係可以再整好&#21874;添~~~宜家只係"蠻可以"~~~:(
肩關節其實有改良"做到&#22050;"~~~可以拉出少少令肩部活動幅度擴大~~~但我係影相時發覺無咩需要影到咁大動作~~~所以大家都睇唔到咁&#21867;~~~:78:
湛新的設計令人討好
F.S.飛煞 發表於 3-1-2011 06:29 PM
呢隻畀我感覺係咁耐以黎最華麗 GE SHF~~~:)講湛新應該係新素體 GE 黑白天使~~~玩過之後令人耳目一新~~~有些微超越 Figma 水平~~~:$
Support some bro
KiraYamato0621 發表於 3-1-2011 08:05 PM
THX Kira 兄支持~~~:77:
十卜some大
wing0boy 發表於 3-1-2011 11:47 PM
THX wingsir~~~係咪&#21873;&#21873;旅完行返黎呀~~~:65:
星期六日得閒咪去&#25886;囉~~~呢隻唔急~~~
Somebody_Ex 發表於 3-1-2011 10:48 PM

我連橙nasca都未拎><原因係未出糧><但qc好嗎?thx
我連橙nasca都未拎>
p_lam0730 發表於 4-1-2011 09:54 AM
如果我話好好~~~又好似唔係咁完美~~~:DD但兩隻 QC 都唔會令你失望 GE~~~:)
真係送佢一對翼...
virtualman 發表於 3-1-2011 10:08 PM
多謝 virtualman 兄支持~~~你咁講我覺得好似當日GE SIC 電王 Wing Form 對翼~~~:DD
華叔人不在...但係佢精神仲在嗎...唔洗咁唔開心...
Angel們已經接左佢上去天堂(大家集合左既愛會變成天 ...
KMin 發表於 3-1-2011 10:25 PM
好大段回覆呀~~~:77:
同一個系列出魂限~~~通常都係沿用番舊素體~~~改番&#21874;外型設定同顏色~~~換過另一個包裝就可以出街~~~開發一個新素體要資源嘛~~~:78:今次隻 Angel Peach 果&#21874;面相同背翼~~~其實應該係開發時已經一早造好晒~~~睇睇巿場需要先決定出唔出埋佢&#21867;~~~:DD不過我今次好佩服個包裝~~~真係幾&#25596;本~~~:)
我&#21874;相無咩黃呀~~~:?燈光攝影係黃色&#22050;度出黎GE效果係咁上下啦~~~你睇&#21874;寫真集好多都係咁架~~~除非特登將色溫加高~~~不過我唔係咁鍾意咁做&#21867;~~~:65:
:35:
等緊另外3隻angel:shy:
MSW55 發表於 4-1-2011 06:19 PM
等緊另外3隻angel
lf@king 發表於 4-1-2011 09:33 PM
THX 兩位支持~~~:77:鍾意 Peach GE 朋友~~~呢隻真係無可抵擋~~~:D其餘三隻 Angel 之前雖然係魂展見過有試作品~~~但係我諗推出有&#21874;難度~~~:DD
係度多謝各曾支持本帖 GE 朋友~~~SHF 分享帖 50 回已過~~~希望可以再有第二個五十回同大家分享~~~:$
出得好靚,不過香港好似比較冷門呢(可能我唔好,HAHA)
正正分享!!