Toysdaily 玩具日報

查看: 36709|回復: 56

[玩具報告] EXPENDABLES - BARNEY ROSS 史泰龍

2010年..我的最後一隻12"FIGURE...龍伯

紋身大漢登場~

我好滿意這個頭雕~完全將 史泰龍 活靈活現的呈現出來, 我認為係KOJUN目前造得最靚的作品~

手臂的青筋有上色~  
但左手肘的可動連90度都冇....對拿鎗set pose好大限制...希望HT能改良這類手臂的可動性...

胸頸部份係軟膠製, 但皮膚texture過粗...與腹部及手臂較幼細的皮膚texture唔一致..

紋身造得很自然~GOOD~!

這個FIGURE,可配合不同的衣服,作出三種不同的造型,
有: 半裸紋身LOOK,牛記笠記便裝LOOK,同黑色軍服LOOK....三種
但當你替龍伯伯換衣服時...你會發現原來HT為他穿了內褲~~
這就是傳說中的第四形態...隱藏造型 - 白色孖煙通 ~~~!!!

龍伯伯戴上烏蠅鏡最有形~!

我覺得條老牛CUTTING嘛嘛地....

條頸鏈都幾精細~

主打造型~~

背心穿著方法幾麻煩....HT唔預你開前面的拉鏈,要你解開腰側的帶扣去套在FIGURE上(請參考說明書)
將簡單複雜化.....
軍boot亦放棄仿真製作...HT捨難取易...用啤膠鞋了事...

因手肘可動有限...若想執鎗POSE要SET得自然...要花D心機慢慢攪...再講多次,唔該HT改良手肘可動性~!

帶哩種"具雷帽"嘅小小心得分享.....要將垂低的一邊盡量緊貼耳仔...唔好彈起... 帽形咁樣先靚~

龍伯,係要有把虎牙刀旁身先夠完美~~

全身有3支手鎗,兩曲尺,一左輪...

Rifle模擬真鎗,鎗管可開合....

新版 魂斗羅 組成~~

兩個大隻佬...深情互望~~
頭像被屏蔽
好詳細~:73:~~thx~!!!!
太棒的介紹了.照片拍得很清晰.動作擺的又漂亮.

Can't wait to get it.
Nice pictures and detailed report!
BTW, your posing skill are so great!:71::71::71:
兩個大隻佬...深情互望

只要他們不互嘴, 我可以接受.......:cool:
兩個大隻佬...深情互望

只要他們不互嘴, 我可以接受.......
Gretzky99 發表於 31-12-2010 04:28 PM

若半裸擁抱呢~???:DD
魂斗羅:71:
頭像被屏蔽
樓主d相好正,好吸引,
好彩我都訂左隻:64:
若半裸擁抱呢~???
MAX 發表於 31-12-2010 04:37 PM

我有一張 1/6 床,需要它嗎?:34:
我啱啱攞咗…不過左前臂好似好鬆,Max 大大有冇同樣情況呢?
我個隻任何一個地方都好似太緊..=.=...好驚~:50:
:$ d相好差毒!!! 可惜已經破產咗。。。沒多餘錢
回復 12# borisasf

我的鬆緊適中~