Toysdaily 玩具日報

查看: 24615|回復: 53

[玩具報告] 是但影 ~~~ sr合金 雷登 & 神雷登

本來只想買神雷登~~~因為小便宜又買埋雷登~~~因為掛住芒亨同巾毛所以今次真係好是但~~~~太details唔講去相啦 :34:

首先雷登~~~因為變型太多件拆~~~所以冇變到~~~請見諒 :(

武器篇 ~~~ :x

雖然動畫係大茄~~~不過我覺得幾型~~~而且變型只需拆頭部~~~~:$

又來武器篇~~~正 :71:

God Voice~~~ :!

God Bird ~~~ :D

總括2件都ok~~~雖然頭部可動部份不高~~~~不過雷登同合金魂差不多~~~只是可動大d~~~武器比dx合金魂版還要少~~~:(  神雷登~~~比以前合金玩具正好多好多~~~~我覺得必入~~~~:$  期待有最新全金那隻雷登就好了~~~:78:

謝謝觀賞~~~~:shy:
變形要拆件 有點美中不足
大大可否影下 拆頭部邊忽
如果係拆一小部分  都買得落:$
本來只想買神雷登~~~因為小便宜又買埋雷登~~~因為掛住芒亨同巾毛所以今次真係好是但~~~~太details唔講去相啦 ...
黑色三連敗 發表於 20-12-2010 08:56 AM

你真快手~~~!!
thx 3敗兄, 好快手 wor ... 係呢有 d 野想問 ...
感覺上, 神雷登 上半身 都多野 ... 會唔會頭重尾輕, 企唔到 ???
合金 比例又如何??? 重唔重手??
thx
神雷登換頭盔變形設計麻麻, 以現在BANDAI技術, 應該可以做到完全變形
我岩岩相反...  貪小便宜買埋神雷登 :(
頭像被屏蔽
真快手 :71: 星期六我出左灣仔都唔見有神雷登, 所以仲未買 :31:
神雷登換頭盔變形設計麻麻, 以現在BANDAI技術, 應該可以做到完全變形
redfish 發表於 20-12-2010 09:51 AM

如果 d 個 系列 都做 "完全變形" ... 合金魂 就唔會有 全在意義 la ... 我念 bandai 未至於要玩死自己令外一個仔下化 :(
REDFISH HING!

YOU BUY IT OR NOT?
春田花花 發表於 20-12-2010 09:54 AM

睇完日本玩家REVIEW, 由有興趣變為完全唔想BUY, 以前DX版只是5000日圓, , 都做到完全變形, 現在5500日圓, 要換件才可變形
http://gsr.seesaa.net/article/38888343.html
頭像被屏蔽
個頭要換件真低打, 冇heart呀!!:53:
太細隻了, 冇乜mood買
Thanks!
變形要拆件 有點美中不足
大大可否影下 拆頭部邊忽
如果係拆一小部分  都買得落
fire526438 發表於 20-12-2010 09:09 AM

超者神雷登~~~只係拆頭(只淨塊面)~~~雷登睇說明書就要拆3,4樣~~~我放棄左 :cool: 如果資金有限~~~我推介神雷登 :)

你真快手~~~!!
Quentin 發表於 20-12-2010 09:13 AM

如果快~~~星期五已經出左雷登post~~~不過等埋神雷登先影 :(

thx 3敗兄, 好快手 wor ... 係呢有 d 野想問 ...
感覺上, 神雷登 上半身 都多野 ... 會唔會頭重尾輕, 企唔 ...
Vince 發表於 20-12-2010 09:41 AM

唔快手啦~~~星期六影晒掛住打機唔得閒post~~~:x

ok喎~~~企得好穩~~~不過我冇研究佢合金比例~~~重就麻麻地啦~~~:DD

redfish 發表於 20-12-2010 09:51 AM

可能又黎外觀重視吧~~~:(

我岩岩相反...  貪小便宜買埋神雷登
呂品器 發表於 20-12-2010 09:54 AM

又一個同類兄弟~~~:he:

真快手  星期六我出左灣仔都唔見有神雷登, 所以仲未買
bbf1125 發表於 20-12-2010 09:55 AM

唔快啦~~~鬼叫要玩巾毛~~~:x 星期六應該有~~~我都係星期六買~~~不過係mk~~~:DD

個頭要換件真低打, 冇heart呀!!
FANGJOKER 發表於 20-12-2010 10:15 AM

呢個系列拆件多~~~黎緊電童以前玩具一樣係可以打開樣~~~現在變成拆件~~~不過冇所謂啦~~~比例可動都比以前好 :$
太細隻了, 冇乜mood買
Thanks!
fourson 發表於 20-12-2010 11:03 AM

我貪佢細~~~方便收藏~~~:he: 同主打電童,og系列~~~:DD