Toysdaily 玩具日報

樓主: Devil_Fudou

[分享討論] Marvel世界 Symbiote 介紹 (Venom Carnage家族) [上]

我想問下Devil_Fudou 兄,最近係咪出左少年版marvel英雄漫畫?
我見過一張圖,spiderman,iceman,神奇4俠個火人,都係同一個故事,佢地都係16,7歲嘅設定!
好野!!!!
我都好鍾意美漫,但由於自己英文唔好,又唔知可以係邊度買到,同埋又出左太多期追唔番,所以都無機會 ...
Gackt 發表於 19-12-2010 02:57 PM

有咩角色想知嘅話, 可以request下㗎~~:58:
下次不如介紹下x-men啦,咁多個角色!!
介紹下金組同藍組,2位隊長啦!:58:
我想問下Devil_Fudou 兄,最近係咪出左少年版marvel英雄漫畫?
我見過一張圖,spiderman,iceman,神奇4俠個火人 ...
Gackt 發表於 19-12-2010 03:02 PM

嗯, 其實Marvel好多時都會出一d漫畫, 所講嘅唔係發生喺現在嘅故事
有可能係重新講返而前發生過嘅事, 有可能係新作話係曾經發生過嘅事
甚至有可能係同現世界冇關, 真係只係講下故仔, 咁都有㗎
呢d同現世界冇咩關係嘅短篇漫畫我冇咩點睇過, 但相信你所講嘅就係呢d~
嗯, 其實Marvel好多時都會出一d漫畫, 所講嘅唔係發生喺現在嘅故事
有可能係重 ...
Devil_Fudou 發表於 20-12-2010 04:28 AM

哦!!明白!!
下次不如介紹下x-men啦,咁多個角色!!
介紹下金組同藍組,2位隊長啦!
Gackt 發表於 19-12-2010 03:23 PM

哈哈~ 不瞞你説,其實我自己對X-Men嘅興趣唔大
而且佢哋分team好confusing, 我好多時都唔知佢哋邊個幾時喺邊一team
所以暫時唔會考慮介紹X-Men住,個別某幾個角色都仲有得諗~:36:
誠意POST,推!
留個言支持下先!多謝你既詳細介紹
我對Symbiote最後的認識,已經係唔知幾多年前睇Maximum Carnage漫畫系列了
原來已經有咁多不同版本。
期待下篇:71:
頭像被屏蔽
cant log in toysdaily for a long time. always want to see the report from all c hing. this one is very very good. thx Devil.
毒post一定要 push!
:71:好多當年因為沒入而沒講的角色都在此補充曬了,好極
頭像被屏蔽
獲益良多:71::71:
留個言支持下先!多謝你既詳細介紹
我對Symbiote最後的認識,已經係唔知幾多年前睇Maximum Carnage漫畫系列 ...
Toro 發表於 19-12-2010 05:40 PM

Maximum Carnage真係好耐歷史喎~:x
Carnage:shiny:: Venom? 爸爸~~~

Hide and seek.......

唉~ 小弟身在外地多年~ 對玩漫都係知D唔知D~ 如果大學有一科專修MARVEL UNIVERSE HISTORY~ 你話幾好呢:he: