Toysdaily 玩具日報

樓主: Devil_Fudou

[分享討論] Marvel世界 Symbiote 介紹 (Venom Carnage家族) [上]

好正
真係好勁!!!強!!!:71:
好正的POST
大大正post呀!!
對我呢d唔係好識英文又懶查字典嘅人真係輕鬆不少....
期待下回!!
有冇 wolverine 版本
0din 發表於 19-12-2010 01:20 AM

嗯, Wolverine我都有好多隻, 但其實都知係唔同衫, 冇太多嘢介紹
如果大家都係想睇嘅, 我遲d可以考慮下~
Devil兄,你的post再長都會有捧場客,因為資料與玩具都介紹得很清楚,實在無得頂,正!
十分期待下篇
大ken 發表於 19-12-2010 07:00 AM

嗯, 但係太長篇大論嘅話, 我諗有好多人睇到一半就唔會睇落去, 只會飛埋下半就算:55:
嗯, Wolverine我都有好多隻, 但其實都知係唔同衫, 冇太多嘢介紹
如果大家都係想睇&#22021 ...
Devil_Fudou 發表於 20-12-2010 12:41 AM

我估佢意思係game入面個造型,Venom上左狼人度:time:
devil大大寫得好詳盡呀!
小弟好多美漫資料知識其實都係黎自你既post…
好耐都無見你d美漫post啦…

呢個帖又玩具又漫畫歷史…真係正到不得了。
有dd問題想問…
1.請問你介紹vemon玩具時,一隻稱為奸角…一隻稱為英雄…
Eddie vemon都有兩個型態?
2.見過d卡…vemon成隻怪物咁有成八足…三對手,一對腳…
係邊個變?咩黎架?
3.係咪家下漫畫入面有眼珠既vemon…已經唔係eddie黎架啦?
佢係幾時無著呢套野?
eddie有無試過Anti-Venom打返black vemon?

你個post好精彩,期待下回…或者更多回。
原罪 發表於 19-12-2010 07:40 AM

多謝你長期支持:35:

1. 其實唔係話Venom有兩個型態,我嘅意思係,有時唔同故事,唔同畫家嘅畫風有別
可能有d故事Venom係奸角,畫家就可能會將佢畫係似怪物d,咁嘅意思

2. 嗯,果個叫做Venom The Madness,好多年前嘅故事,講Venom跌咗入d Mercury Virus度,Venom吸收咗之後d Mercury Virus之後,得到一個新型態,就係變成咁

呢隻其實都有出過figure,但我之前唔知原來漫畫都有變過呢個型態,所以我冇特登去搵呢隻figure,而家知道後搞到我想搵埋佢 XD

3. 近年見到嘅Venom, 都係Scorpion Venom嚟,直到最近,我個post入面有講㗎
Eddie冇做Venom係04年嘅事
變成Anti-Venom後,當然第一時間就係同Scorpion Venom打啦
我估佢意思係game入面個造型,Venom上左狼人度
拍嘉 發表於 19-12-2010 11:46 AM

係喎,不過其實漫畫入面都試過,但figure就冇出過喇
潛水員都要入黎支持下~
有時間寫多d其他角色la~
:71:正, 謝樓主分享!
好精彩,期待下編:71:
多謝你長期支持

1. 其實唔係話Venom有兩個型態,我嘅意思係,有時唔同故事,唔同畫 ...
Devil_Fudou 發表於 20-12-2010 12:58 AM

:$好正…解釋得好詳盡…
又學到野…
期待下篇…真係餓左好耐。
潛水員都要入黎支持下~
有時間寫多d其他角色la~
Triple5Soul 發表於 19-12-2010 12:04 PM

睇下大家有冇request, 又睇下我對該角色有冇興趣啦~~ (扮大牌 :34:)
好野!!!!
我都好鍾意美漫,但由於自己英文唔好,又唔知可以係邊度買到,同埋又出左太多期追唔番,所以都無機會睇.....

好多謝Devil_Fudou 兄,每次都好詳細講解每個角色!!!
好期待你介紹其他角色呀!!!
講多d啦!!!!!