Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 鐵甲傳奇之一炮三響 part1.

NICE!!! HK 仲未有貨................
6" 將會喺2012 回歸.  新個批Marvel Legends 2-pack 真係唔錯.  Warpath, Winter Soldier, Black Widow 的確係一等一嘅正.
仲有之後會番出Iron Man Legends
Mark 6, War Machine movie, Titanium Man, Crimson Dynamo,O*N*E war machine 等等.

真實論嚟講, 其實一隻完美嘅Iron Man 我唔記得邊個講過應該係一啲panel 外露出嚟都無.
但係咁樣又太簡單, 設計會變到同T-1000.....
但能力上真係直達到差唔多T-1000....

我個隻腳踭關節位甩色.....
Great report & pic, support!:71:
more report pls..........:77:
nice report:71:
good post,大大介紹得好詳細!:71:
回復 13# gumng

電影比較難會咁,始終大銀幕要顧及的東西有好多,唔可能全部按漫畫設定(因為目前兩套電影版都改動左好多喇)
雙手的手腕關節的確SW通新一wave的JOE是有新關節的,有一個可以擺動的關節,而唔是目前我地玩MU呢種轉動關節。SW的話一般CW的白兵使用較多。而JOE就新一wave先開始用,你果隻白忍的確是沒的:73:。
回復 15# gsd748

應該是Ghost?我沒佢的公仔啵。或者有機會,某個角色有佢份的時候連帶介紹吧:58:
回復 18# Duraxyll

新果批2pack我呢邊未上原色啊,豆豆城都是得異色版,異色實在沒興趣了。。。

我都期待12年,希望出曬先世界末日啦:73:
正相+正介紹~~ Good~~:71:

但係點解d名一d中一d英?點解唔一式過用晒英文呢?
始終d中文名都係譯名,唔同人可以有唔同譯法,跟本就冇一個標準
我争d唔知"絕境裝甲"就係Extremis.........
回復 25# Devil_Fudou

呵呵,主要諗住如果用中文可能大家會更加明白。不過下次可以中英對照的,打多幾個字:73:
回復  Devil_Fudou

呵呵,主要諗住如果用中文可能大家會更加明白。不過下次可以中英對照的,打多幾個字 ...
Aryan 發表於 17-12-2010 08:14 PM

我覺得大家最起碼應該要知道角色嘅英文原名啦~~
但係呢一wave個盒面 唔係叫Bleeding Edge Armor , 反而係  Modular Armor Iron Man
唔知係官方攪錯名定係d咩原因.
但係呢一wave個盒面 唔係叫Bleeding Edge Armor , 反而係  Modular Armor Iron Man
唔知係官方攪錯名定係d ...
paleblue 發表於 21-12-2010 11:18 PM

肯定係官方攪錯名
肯定係官方攪錯名
Devil_Fudou 發表於 22-12-2010 01:38 PM

我聽過係有少少可能係驚 Bleeding 一字嚇親家長/ 細路仔.

美國Toys R Us果批 Hellboy 轉晒做Red.....  

美國某啲乜都投訴嘅保守派家長真係幾麻煩吓......
我聽過係有少少可能係驚 Bleeding 一字嚇親家長/ 細路仔.

美國Toys R Us果批 Hellboy 轉晒做Red.... ...
Duraxyll 發表於 22-12-2010 02:06 PM

但係仲有好多名可以用吖, Siege Armor, Heroic Age Armor等
點解要用Modular Armor.....