Toysdaily 玩具日報

查看: 15064|回復: 8

[玩具報告] RG Zaku vs MG Zaku v2 vs hcm pro Zaku

早兩日至收到隻 RG 紅渣, 等唔切,即晚馬上就開功!:45:

用o左一日終於素組完!之後就係decal地獄の開始。。。

地獄獨來獨往返往返!足足用o左成日黎貼 decal , 不過D decal 真係好正!

其實砌隻 RG RX-78 之後, 呢隻 RG 紅渣而冇乜驚喜, 今次隻手仲有D鬆.  不過都係好野黎.  笨大唔該快D出埋RG老虎,大魔,魔蟹,红勇士, 自護號...etc.

黎幾張紅渣招牌pose先!

黎兩張紅渣 vs 高達先, 隻RG高達素組好樣D

再黎 RG vs hcm pro, hcm pro 明顯正D

之係到 RG vs MG ver 2.  隻 MG 用足成個星期黎砌黎噴油, 更係隻 MG 正好多啦!

等埋隻 1/48 紅渣月尾到, 之後再砌埋隻 PG 紅渣, 咁就齊腳啦! 夠唔夠熱血呀:77:

RG Zaku vs MG Zaku v2 vs hcm pro Zaku

早兩日至收到隻 RG 紅渣, 等唔切,即晚馬上就開功!:45:

用o左一日終於素組完!之後就係decal地獄の開始。。。

地獄獨來獨往返往返!足足用o左成日黎貼 decal , 不過D decal 真係好正!

其實砌隻 RG RX-78 之後, 呢隻 RG 紅渣而冇乜驚喜, 今次隻手仲有D鬆.  不過都係好野黎.  笨大唔該快D出埋RG老虎,大魔,魔蟹,红勇士, 自護號...etc.

黎幾張紅渣招牌pose先!

黎兩張紅渣 vs 高達先, 隻RG高達素組好樣D

再黎 RG vs hcm pro, hcm pro 明顯正D

之係到 RG vs MG ver 2.  隻 MG 用足成個星期黎砌黎噴油, 更係隻 MG 正好多啦!

等埋隻 1/48 紅渣月尾到, 之後再砌埋隻 PG 紅渣, 咁就齊腳啦! 夠唔夠熱血呀:77:
SHCMpro Zaku is definitely one of my best gundam items !   :66:

RG.... i don't have the skill.
好正!!!屋企有一盒但係未得閒整呀!!!
而家又咁凍......:ice::ice::ice::ice::ice:
好正。我都等緊隻1/48~ hcm pro 就沒有買super了~
哈哈~ 紅渣的fans~ 知音人

also very good !!:shiny:

feel your "hot blood"

wait for your 1/48 report !!:71:
E隻真係正野,等綠渣同吉姆,大魔我諗就算出都有排,個骨架要重新開發...
Support!
陣容壯觀
期待大大的1/48~~