Toysdaily 玩具日報

查看: 25207|回復: 53

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.47~~~9.8秒! 就是你絶望前的時間~~~Accel Trial

面對仇人兼強敵井阪深紅郎 Weather Dopant 的不斷挑釁和侮辱~~~:help: 照井龍復仇的心不但沒有熄滅~~~反被推向更高的層次~~~比仇恨力量更高的層次~~~:*

Accel Trial~~~幪面超人 Double 第三十六話登場~~~:! 在未能於十秒時間內完成整個特別訓練的情況下~~~Shroud 突然不顧危險將 Trial Memory 交給照井龍去對付宿敵井阪深紅郎的 Weather Dopant~~~:what: 與此同時~~~井阪正利用一位照井視為親妹的少女島本凪作實驗 Quetzalcoatlus Memory 風神翼龍的對象~~~令她陷入恐懼失控的境地~~~:no: 當照井再碰上井阪的時候~~~充滿仇恨的心變成保護家人的力量~~~成功以 9.8 秒把 Weather Dopant 擊倒~~~:$ 這剎那我想任何一位喜歡 W 的朋友都會為照井成功保護家人而歡呼~~~W 一劇真的有很多令人印象深刻的場境~~~:handshake:

回到今次這隻魂限 SHF Accel Trial 了~~~藍盒白字的包裝~~~吸引力似乎有點不夠~~~:( 盒內除了 Accel Trial 本體外~~~另附上五對合共十隻可換手首~~~一把 Engine Blade~~~一支獨立的 Trial Memory 和一件未插入 Trial Memory 的 Accel Drive~~~比之前推出的 紅色 Accel 算是多了少許配件~~~:) Accel Trial 整體身型比例與 Accel 一樣是偏瘦了點~~~但手腳長短適中~~~全身雕刻很細緻精密~~~與紅色 Accel 的水平是差不多~~~:73: 今次上色沒有"慳皮馬夫"~~~全身除了各關節外~~~均有塗上顏色~~~注模塑膠色幾乎不見了~~~而上色水準亦不錯~~~值得一讚~~~:D唯一要小心的是部份貨品本身銀色油有明顯刮花或脫落的問題~~~今次亦是我第一次要求開第二盒來看~~~以往都是一 take 過的呢~~~:DD

少許不甚覺眼的花痕我是沒有問題的~~~:shy: 因為同時有兩位朋友在提貨~~~甚至其中一位要求開三至四盒來揀~~~在此多謝店員們的耐性~~~:77: 亦很了解若控制不好情緒便很容易被批評為態度差劣了~~~:o 在攝影時不斷把玩這隻 Accel Trial~~~發覺它的關節實淨和鬆緊度出奇地好~~~每個關節沒有"it it"聲之餘~~~亦不會太鬆或突然脫落~~~好順滑好正點~~~:71: 各部件的細節上色不過不失~~~若想更加精密的話~~~各玩家朋友可以自行加料吧~~~:43:

最後當然不會缺了和 Accel 一起的合照吧~~~:66: 兩隻 SHF 除了身型瘦了點之外~~~製作水準很高~~~最欣常的還是它倆全身均有上色沒有"慳皮"~~~整體質感自然高了很多~~~:51:

後記: 幪面超人 W 除咗玩具同相關產品大賣之外~~~論劇情可以講係平成系列上上之作~~~:71: 每隔幾集就有一個感動位~~~宣揚化解心中仇恨同愛護自己居住 GE 城巿~~~令人內心有所回應~~~:handshake: 而 W 出 GE 咁多隻 SHF 中~~~論質感我覺得最好 GE 分別有 Joker~~~Nasca~~~Accel~~~Accel Trial 同 Cyclone Cyclone 五隻~~~:love: 不過呢個係我個人意見啫~~~:DD

td復活支持多次some大先
就咁睇some大既相覺得隻trial上色真係唔錯:)如果其他所歡迎既角色有同樣待遇就好了:o

好詳盡的報導, 謝謝 some 大, 雖然小弟對兩個形態嘅 Accel 都冇乜興趣, 但這兩款 SHF 無可否認係高水準商品, 尤其係不是限定的 Accel, 兩魚不到還能找回幾草食個 M 記餐, 真係幾抵玩。

只儲主角拉打嘅小弟係 W 系列都破例地多買了 Fang Joker, 比較喜歡佢野性嘅設計。

慚愧地未睇晒整套 W (家陣就每星期都追 Oz), 冇資格批評其好與壞, 不過平成系拉打劇系列裡小弟就十分喜歡阿桀多同響鬼, 前者拉打造型有型有款, 阿桀多拉打系列 SHF 小弟買得最多, 後者則以多漂亮女優吸引觀眾:shiny:, 故事亦唔錯, 真係好希望 SHF 怏啲出響鬼!
:43:十卜
SUPPORT
支持some大:71:
我都好鐘意trial
td復活支持多次some大先
yugi 發表於 3-12-2010 02:27 PM
THX yugi 兄~~~原來之前停咗我都唔知添~~~:(
就咁睇some大既相覺得隻trial上色真係唔錯如果其他所歡迎既角色有同樣待遇就好了
timothy276217 發表於 3-12-2010 02:44 PM
成套咁多隻只係得五隻有完全上色~~~就連 FJ 都係上得一半~~~:(
成套咁多隻只係得五隻有完全上色~~~就連 FJ 都係上得一半~~~Somebody_Ex 發表於 3-12-2010 03:59 PM

諗諗下又係喎...黑色既料, 好似隻隻都唔上色..
連少少有黑色既都唔上 e.g. EK, DK
莫講話FJ 同 SKULL :42:
好詳盡的報導, 謝謝 some 大, 雖然小弟對兩個形態嘅 Accel 都冇乜興趣, 但這兩款 SHF 無可否認係高水 ...
Englishman 發表於 3-12-2010 02:48 PM
Englishman 兄都有好詳盡GE回應~~~先多謝你~~~:)除咗 W 之外~~~咁多套平成拉打都各有特色~~~Agito 我鍾意冰川誠 GE G3X~~~響鬼我就鍾意響鬼同斬鬼兩個~~~劍我鍾意相川始~~~龍騎我就鍾意淺倉威~~~月騎我就鍾意紅音也~~~不過 NO.1 始終係古迦GE五代雄介~~~:)
好詳盡的報導, 謝謝 some 大, 雖然小弟對兩個形態嘅 Accel 都冇乜興趣, 但這兩款 SHF 無可否認係高水 ...
Englishman 發表於 3-12-2010 02:48 PM

響鬼如果出shf可能唔夠sic 咁夾
很想看Trial的招牌T字踢~:shy:
好正 , 聽日收工去買!!!
Good post for support, 我或會今晚出相, 但未影....:x

"一件未插入 Trial Memory 的 Accel Drive" - 但竟然有插住Accel memory.....:he:

我經已將之切去, 並重新再造一支 Accel memory出來...:he:
十卜
ZIN 發表於 3-12-2010 03:12 PM
謝 ZIN 兄回歸支持~~~:)
SUPPORT
superterry 發表於 3-12-2010 03:22 PM
THX superterry 兄支持~~~:)
支持some大
我都好鐘意trial
hofai 發表於 3-12-2010 03:52 PM
THX hofai 兄支持~~~Accel Trial KO 天氣先生果場真係大快人心~~~:$