Toysdaily 玩具日報

查看: 8312|回復: 13

[改造交流] War Machine 電鍍粉實驗...... 完成 !

多謝 BBQ 兄 post, 也 try try 把原本銀色部份拋光, 再上電鍍粉 .........  效果好正 !

現在十分有衝動想將隻 Mark III 改造成 Mark II, 效果一定比 HT 好, 但要好多時間 .... 考慮中. :58:
good woh!!!:71:
Super nice effect!
But after you upgraded the silver part, seems the other grey parts also needed to be upgraded in order to match the effect. XD
br good job,more photo pls!
Mark III 改造成 Mark II的話......要加好多細釘......
師兄,可唔可教我點做。
where to buy 電鍍粉?
如果唔拋光,上電渡粉得唔得ga??
Mark III 改造成 Mark II的話......要加好多細釘......
neo.L 發表於 14-11-2010 04:53 AM

應該會用鑽孔代替, 因 HT 的釘也太大了.
如果唔拋光,上電渡粉得唔得ga??
neweasonlss 發表於 14-11-2010 12:11 PM

粉在旺角三大場最近旺角火車站嗰個, 二樓.

正確應先上黑底, 拋光, 再上粉.......   如果甚麼也不做, 當然效果會差D.  我巳skip 了上黒底.
粉在旺角三大場最近旺角火車站嗰個, 二樓.

正確應先上黑底, 拋光, 再上粉.......   如果甚麼也 ...
RRAAYY 發表於 14-11-2010 04:22 PM

雖然好似話唔可以加COATING,玩兩玩會甩粉
但我覺得,就咁放O係度咁有金屬感都係值得
你的加工不會浪費,就算只係影到一輯相都值得
所以樓主快D影多D相,留個紀念,也同大家分享下你隻正野
實情是就算加工後,可以用手觸摸,也不會留下指模,不是加工後便不能碰。
實情是就算加工後,可以用手觸摸,也不會留下指模,不是加工後便不能碰。
RRAAYY 發表於 15-11-2010 06:56 PM

原來唔會甩,咁我都要睇返BBQ個Post,想用呢個方法整高達模型
也期待你的圖片,謝指正.
好正,but no idea how to do it, any ching kindly post some instruction pls? Many many thx.:64: