Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: BoAkawaii

[改造交流] (UPDATED)小弟劣作, 宇宙大帝模型改造中, 頭部及頸部改造完成 P.2 (28樓)

好大嘅工程呀, 希望大大順利完成, 期待!!
半田健人_555 發表於 22-11-2010 10:49 AM

係呀...我都認為十分大工程...可惜小弟冇咁嘅功力用膠板自製一隻...如果唔係, 我好希望能夠做一隻跟超合金差不多size嘅大帝出嚟, 用呢隻細模型改, 始終都係細咗d
大大加油, 千其唔好爛尾呀!  另外你D相白平衡較番黃少少會舒服D及你D相out哂focus啦!
N-piccolo 發表於 22-11-2010 11:25 AM

唉...我都知d相唔得...
不過我得部320萬象嘅手機影相, d parts比較細粒, 點都focus唔到...

小弟每日都會改少少, 不過可能要兩三個月先改好隻空雷王, 之後又要改其餘2隻, big wing因為本身模型冇後面塊翼, 打算用鈕旦果隻改了...

尋晚再將條頸前面同後面用0.3mm膠板加入少許細節(打磨咗, 但後期要補畢地), 感覺上類似Gundam果種機械紋, 另外show show頸部活動能力

Support! Add oil ar.