Toysdaily 玩具日報

查看: 10223|回復: 17

[其他] Tamashii產品換更換指引

有鑑於最近好多大大都遇到有問題的Bandai 產品, 我咁岩都係其中一個, 而家附上"Tamashii產品換更換指引" , 希望可以幫到唔好彩的大大

p.s. 如果錯區, 煩請版主留手, 幫我搬去岩既版, many thx~

Tamashii產品更換指引

目的:
保障客人得到高品質的Tamashii行貨產品及完善的產品售後服務

保障範圍:
壞件
錯件        
缺件

條件:
收據
安全標籤
萬代鐳射標籤
BANDAI標籤

過程
1)客人須把(有效收據+安全標籤+萬代鐳射標籤+BANDAI標籤)照片以電郵方式寄給瑞華行

2)客人會收到確認電郵及獨立編號

3)客人携帶確認電郵+須換件產品親身到瑞華行

4)瑞華行通知BANDAI安排新件

5)收到新件後通知客人親身到瑞華行領回

如有任何查詢/更換個案:

enquiry@tamashii.com.hk
"收據"....買咁耐玩具係得姑住會比收據:ar:, 其他問都未必會比
條件:
收據
安全標籤
萬代鐳射標籤
BANDAI標籤

根據字面意思:
1)只得日版水貨是唔包的(例如MACROSS系列, 部份ULTRA-ACT)
2)並非由BANDAI ASIA的畀代理的貨(沒有鐳射標籤), 就算是代理批發的, 也是唔包(例如超合金魂飛影系列)
3)沒有鐳射標籤的亞洲版水貨一樣唔包
what's 安全標籤 :?
其實as long as我有行貨貼紙,你理得我係社團定拮拮度買姐!總之都係問你攞貨架啦!

麻X煩...
robot 魂冇萬代鐳射標籤?
謝大大出貼做福人民~ :$
有心post.....撐撐你.....:DD
老老實實 有幾多地方會有單=-='
唔通吓吓叫人拎本單簿出黎 慢慢同你寫低買咩野product咩...

要單既目的係想證明你唔係偷野嗎?
條件:
收據
安全標籤
萬代鐳射標籤
BANDAI標籤

根據字面意思:
1)只得日版水貨是唔包的(例如MACROSS ...
redfish 發表於 8/11/2010 23:29

佢"目的" 度已經講左.....
--> 保障客人得到高品質的Tamashii行貨產品及完善的產品售後服務
robot 魂冇萬代鐳射標籤?
不死鳥 發表於 9/11/2010 00:21

robot 魂係冇萬代鐳射標籤ga, 我個case 就係oo Qan[T], 係無ga
老老實實 有幾多地方會有單=-='
唔通吓吓叫人拎本單簿出黎 慢慢同你寫低買咩野product咩...
...
果汁先生 發表於 9/11/2010 01:11

我係返到開左, 見中招, 先同返佢要單je....
頭像被屏蔽
就算有單都要check下間鋪0係瑞華行有冇account,如果冇,就算你有晒以上標籤一樣唔
會換比你,所以我只會睇價錢,理得佢行定水。換貨麻X煩,唔通真係貪佢D濕9贈品咩!!
食屎啦!!瑞華行!!
的確很多新玩家搞不清日版水貨、大陸水貨、正行貨之分別
如果對質素有較高要求,事前可多做一點功夫,
上網多問一下,認識一下正式香港代理sticker的樣子,
不要貪平,選必定可換貨之行版,要求一張正式單據,
不要怕煩怕醜,廿皮隻蛋唔畀單都算,買成千銀超合金魂,記得要單據,保障自己。
(行水都咁話,有事水貨都可以返鋪傾傾)

相反,樓上雖然係激動,但不無道理,如覺得瑞記服務衰,換來換去煩到死,
不如格到最平,乜野服務都唔要,買件水貨。
選擇事事睇開一點,少花少錯由得它,玩!
幾豪爽呀,我like!