Toysdaily 玩具日報

[其他] 台北候硐貓村....(多相)

十月中嗰陣一個人走左去台北旅行,因為之前喺香港睇過呢條位於台鐵候硐站附近嘅貓村嘅資料,所以好特登咁揾日走左去行下!

呢個地方的確好有趣,每一個地方都有一啲睇落有人照顧嘅貓仔好自由咁喺度遊走,有啲地方甚至有指示牌話,話比你知喺特定嘅距離裏面會有貓出現添!對住啲咁得意嘅貓仔,我影左好多相,就喺度同大家分享部份相啦!

1# 候硐站

2# 貓村入囗

5#  一入到村,己經有貓咪歡迎我...

6# 候硐貓友社

7# 訓得好有型...

9# 比貓咪住嘅貓屋!

11# 不可亂餵食物...

13# 活動中心...

15# 猫出沒注意...

17# 個樣好嘆!!!

18# 佢個背影好型...

20# 貓爪...

22# 呢隻貓無厘頭走左上啲花到hea,好似同自已搵個影相背景咁!

23# 藤椅被小貓擺佔了!

25# 被當地人紀念嘅貓車長...黑鼻

其實仲有好多相架,不過我無可能放晒喺度,如果有興趣嘅就去我個相簿到睇吓啦!

Link: http://www.fotop.net/pnchan/pnchan406

其他相:http://www.fotop.net/pnchan/pnchan403
十月中嗰陣一個人走左去台北旅行,因為之前喺香港睇過呢條位於台鐵候硐站附近嘅貓村 ...
pnchan 發表於 29-10-2010 01:28 PM

o.........lovely cat:handshake:
where is it??
is it near 瑞芳站??
This place is nice :)
o.........lovely cat
where is it??
is it near 瑞芳站??
elvischoi 發表於 29-10-2010 15:01

近!如果坐區間線,直情係下一個站!
Cat lover :71:
好有意思的行程。