Toysdaily 玩具日報

查看: 11671|回復: 16

[玩具攝影] 一圖流 假面騎士 Dark Kiva

用了新的攝影棚試拍,沒有打任何的燈.
照片經過PS製作,複眼部分在加亮過.
大家給點意見吧!
拍得很好~可以公布攝影棚的圖片嗎~

我也想製作一個拍出來感覺類似的攝影棚

帥!!
沒有打任何的燈都可以咁光!? :50:
勁喎~ :71:

姿勢和攝影角度也好,只是 focus 有點矇~
好似唔得清咁
good! nice pic!
Can you share your 攝影棚? want to learn! thanks
王先生白小姐:
圖已上傳,多謝~

fktuen:
其實有房間的燈管以及一點點的太陽光啦~

老文:
光圈已經開到最大了.是我自己沒有抓準Focus Point

Grimlock:
thx, pic upload

王先生白小姐:
圖已上傳,多謝~

fktuen:
其實有房間的燈管以及一點點的太陽光啦~

老文:
光圈已經 ...
prosheng 發表於 26-10-2010 05:59 PM

陽光照的確很靚呢~ :71:
thanks for sharing your 攝影棚~
Mind telling us more on the material and construction details? :64:
thanks 大大~
有無落腳? 有點BLUR喎~
可能唔夠光既關係...
少少blur 加上應該focus左係右邊肩甲上吧=-=
面反而唔清
anyway good toy good pic
好像斜了一點
sic既ixa/dark kiva set真係好正!!!!!
佢係我人生第一隻sic~~~:$
我純用''天然''野加相機少少''funny''野及整塊補光版既効果

交流吓la~
fktuen : 是托人買的 :D material和construction不是很清楚哦

zeven : focus point錯誤

果汁先生 : focus問題,下次會改進,thx

音波 : 腳架已經懷了,不直TT

強人.朗 : 是我回歸SIC收藏的第一炮,但IXA無愛賣了,呵呵

kenng0723 : 大大有打燈好正,我喜歡!
好似唔得清咁
老文 發表於 26/10/2010 05:47 PM

X2:44:
全程冇打燈架!!!只係1塊白色膠板用作反光咋!當然要配合相機setting啦!你又試吓吖會有好多變化好好玩架~