Toysdaily 玩具日報

查看: 21101|回復: 35

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.38~~~原點回歸~~~Masked Rider No.2 The First

繼上個月推出了一號 The First 版之後~~~今月便輪到二號了~~~雖然是舊樽新酒~~~但購買時總有一點新鮮想買的感覺~~~:shy:

一號本鄉猛是罕有改造成功的 Hopper 怪人~~~然而二號一文字隼人便沒有那麼幸運了~~~:o 每隔一段時間便需要回總部換洗血液避免出現反噬危及生命~~~這點加添了改造人悲劇的蒼涼味~~~:oh: 回到今次這盒 SHF~~~跟全系列一樣~~~除了二號本體之外~~~只有兩條不同型態的領巾和四對不同的手首~~~所以定價不是很高~~~:78:

SHF 沿用舊有素體~~~偏瘦已是眾所週知的事了~~~:38: 身體顏色回歸原本設定~~~頭盔沒有裂紋~~~頭髮由棕色變了黑色~~~手套及背部亦加回了 Shocker 標誌~~~各部關節當然比 The Next 版緊實吧~~~:DD

不知怎解釋~~~總是對這一對 The First 一二號有多一份的好感~~~可能是顏色的變化和關節問題改善了的關係吧~~~:51:

將舊版 The Next 二號和 The First 二號放在一起比較~~~不知各位會喜歡那一個版本呢~~~:)

後記: 有關電影劇情觀後感~~~已經係之前 Volume 講過吓啦~~~:78: 一文字 GE 戰鬥理由竟然係為咗爭女仔~~~呢一點真係有啲騎呢~~~令英雄味道下降~~~:67: 點都好啦~~~今次呢隻 SHF 水準比初版好~~~價格又唔係好高~~~有興趣 GE Fans 唔好錯過呀~~~期待二號用 GE 戰車可以快啲推出~~~:35:

一號的分享連結  http://www.toysdaily.com/discuz/thread-136454-1-1.html
十卜SOME大:)哩隻二號應該會同CYCLONE一齊入呢:shy:
十卜SOME大哩隻二號應該會同CYCLONE一齊入呢
timothy276217 發表於 8-10-2010 01:21 PM
THX~~~希望你快啲入到好價貨啦~~~:D
青色我鍾意:77:
十卜some大:71:
已入之前既2號,都唔知入唔入埋呢隻.....:67:
唔...一不離二嘛, 買了一號, 就會想要二號...:shy:
唔...一不離二嘛, 買了一號, 就會想要二號...
手榴蛋包飯 發表於 8-10-2010 02:08 PM
同意~~~:71:
青色我鍾意
jazz4004 發表於 8-10-2010 01:51 PM
咦~~~你有啲咁GE口味架~~~:@
十卜some大
已入之前既2號,都唔知入唔入埋呢隻.....
virtualman 發表於 8-10-2010 02:01 PM
THX~~~見議見平就入埋啦~~~OK 架~~~:)
睇完, 哩隻想入....:shy:
睇完, 哩隻想入....
roystoy 發表於 8-10-2010 03:49 PM
咁事不宜遲啦~~~:74::DD
好似the first 冇咁靚,都係有裂紋靚D
感覺係眼前一亮:78:
I love No. 2! (see my pic XDDD)
Thx for your Great & Quick report some big :58::71:
個盒好型丫! :shiny:
有隻the next就算了..遲下買番隻the frist1號陪下隻2號先:)
好似the first 冇咁靚,都係有裂紋靚D
angelheart 發表於 8-10-2010 05:03 PM
各花入各眼~~~The Next 都好正~~~:35:
感覺係眼前一亮
F.S.飛煞 發表於 8-10-2010 05:23 PM
Right~~~:73:
頭先睇完大大拍既靚相 都忍吾住落街買咗隻2号同架車返去解解毒
遲些少都毒發身亡:80: