Toysdaily 玩具日報

查看: 15144|回復: 19

[玩具攝影] 一年戦争 MG版 (多圖) Oct 31 updated

想玩好耐la! 用D MG 黎整D京典名場面. 呢一年係咁砌MG, 不過我砌模型又唔係好Pro, D影相技巧都好弱... 但係有的是熱血! :34:所以都係去相...:78:

RX-78 招牌蒲屎

ガンダム大地に立つ!!

炆你個鼻先...

渣古, 咪走ar...

我劈!

Amuro kill his very first 渣古...再黎個招牌 pose

渣古, 你冇幸行la!

l日型 渣古齋企

冇武器都沖埋去白色惡魔到! 未死過...勇!

到馬沙紅渣出場la!

Classic Char's kick! 勁過拉打kick!

Gundam punch.... 不過miss Q o左

双劍戰双渣, 阿寶黎料啦!

老虎v2齋企...型!

MS-07B vs B3

老虎...賴巴中尉出場!  強!

這老虎不是普通的渣古ar!

這就是地球聯邦軍的新型機!

這老虎好強o阿!

高達果然犀利!

少年原來是你!

thx for watching...:77:
...to be continue

名場面再現~
馬沙飛腳~
:x 勁~
陣容強大的帖子
不給10分
過意不去呢
:77:
good!好睇!
:71: 努力!
:71:
繼續...

G 戰機出場

馬茜 on G 戰機

馬茜, stay back

黒い三連星

馬茜危險ar!

阿寶 大破 jet stream attack!

to be continue....
support:71::71:
G戰機幾張我鍾意

回復 11# lok12049

Orginally, I am not plan to build the G flighter but it seems missing something if making this series of pic without the G flighter so I just finished the G flighter in last weekend and that's why the paint job is way better than the RX-78 & DOM which were finished a long time ago.  And I still struggle should I build the Guncannon & Guntank too before continue taking pic.
好有心機:71:
繼續哀戰士編...

北愛爾蘭 魔蟹 出場!

同我鬥力氣, 高達你輸硬

嘩! 咁大架坦克都得...

一槍打爆你個蟹頭!

馬莎魔蟹出場!

吉姆! 停止o巴, 別接近馬莎的MS!

蛋散! chap 死你

紅色魔蟹... 馬莎, 一定係馬莎!

你以經變得好了解高達啦!

侏儒出場!

馬莎魔蟹team

上教! 亞楊的MS, 給一槍就打爆...

我的魔蟹一下子就給打敗!!!

馬莎...我一定唔會放過你!

自護的MS, 我一定唔會比你地走!

上教! 救我阿...

めぐりあい宇宙篇 Next...
Very good!

Continue...在宇宙中遊蕩篇:73:
馬沙的紅勇士

Last red MS for 馬沙 from OYM

紅色的MS, 係馬沙嗎?
麥克的MS...強人YMS-15

Gyan YMS-15
馬沙,走開!

一定要打敗高達, 唔可以比馬沙成功o架!
請停吧! 已完了呀! 請張那壼送到去基酉利亞...

娜娜, 我想對付高達, 指導我吧!

馬茜小心呀! 不要太近馬沙啊!

上校唔好呀! 係你個妹呀...
馬沙,受死吧!
Last battle of RX-78-2
馬沙嗎? 發覺了我嗎!

馬沙的最後MS(OYW), 自護號...

80%完成! 沒有腳... 那只是裝飾! 高層是不會明白的!
看到了, 看到了我的敵人了!

雜魚, 為何出來? 找死嗎!

我也應是Newtype! 應可發揮到自護號的力量...
為何攻擊從後方來! 這就是馬沙的 Newtype MS?

這樣接近, 你就冇法四方攻擊吧!

馬沙, 搵到你啦! 受死啦!
Last Shooting!

Last Shooting poster version... OYW 完!

After these series of photo taken, most of the paint on my MG are already scatched up... especially the RX-78-2 & 綠渣... 好心痛!
不過總算完成一個小小的目標!:36: