Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kaijinx1

[其他] 3D版 Star Wars

雖然 我地大可以上youtube 睇刪了的片段, 但我好好奇係呢幾段片段係點fit呢?

我同Firewalker 兄講開過 ...
Duraxyll 發表於 6-10-2010 11:31 AM

其實Biggs果到刪左,可以令到Luke第一次出場順暢好多,太早出冇左神秘感...
另外整綠光劍果到雖然好鐘意,但係又會冇左行刑R2彈新劍出黎的驚喜...
所以D刪除情節都係留返係Bouns片段就好了....

我覺得EP6轉海登係為左講出佢回復返Jedi時候的Anakin,
因為從某種角度黎講,當Anakin變Vader的時候,就意味住Anakin已死,Vader抺殺了Anakin...(Old Ben都係咁講)
並唔算冇改過自新,,,,

7,8,9集要拍真人真係好難,,,已經唔可能搵返福伯,馬克,Fisher佢地黎演...搵新演員又未必過到Fans果關,所以轉3D版的成數都係高D....
And,Solo仔女果part好長,好難選邊part黎拍,,,(唔通出遇戰瘋= =?)
不過哩個消息已經傳左好多年, 到而家都好似無乜聲氣.
bad-aries 發表於 6-10-2010 01:08 PM

哩個消息係製作單位自己早排講ga喎

7,8,9集要拍真人真係好難,,,已經唔可能搵返福伯,馬克,Fisher佢地黎演...搵新演員又未必過到Fans果關,
異次元旅行社 發表於 6-10-2010 06:47 PM

除咗福伯,其他人好樂意拍喎,7,8,9集都講佢地係老ga喎,fit晒~

Ep6轉Hayden 做Anakin 靈魂係唔同meaning.
用Sebastian Shaw 做Anakin靈魂 係有Darth vader 最後一刻屬罪, 做番Anakin既meaning.  
但Hayden 做Anakin 靈魂, 即係話Darth vader 臨死一刻無番轉頭, 無改過自新.
Duraxyll 發表於 6-10-2010 11:31 AM

同意~
Hayden 做 Anakin (Darth Vader) 本身已經令我接受不了,卡通入面個CG公仔都做得好過佢!
Turn to the Dark Side 嘅原因又幼稚,仲要自己就去殺d小學雞,殺班 Jedi Masters 嘅重任留返俾白兵,親手殺死最愛亦欠說服力,最後輸咗都唔知咩事........ (其實有另一個版本解釋得好d)

My God! 對我哩個 Darth Vader 迷已經係接受不了,唔該佐治路卡斯唔好染污埋死後嘅 Anakin 靈魂.........

PS. 我認為前傳拍唔返原作嘅精神面貌出嚟,己經失敗,仲要改原作嚟就佢,簡直係本末倒置,失敗中嘅失敗,咁樣連戲法,唔連好過喇!
頭像被屏蔽
十年前小弟仲響加洲位既時候, 個星戰迷朋友以經同我講話7,8,9集會開拍.  不過果陣小弟對星戰無乜興趣, 所以無理到.

仲想問埋, 小弟買左套二手星戰4,5,6集BOXSET, 本來想買埋1,2,3先睇, 不過其實, 1,2,3集, 會唔會推介人睇呢?
bad-aries 發表於 7-10-2010 09:16 PM

7,8,9集一早話咗唔會以真人電影形式出現,大家都以為永世睇唔到後傳映像化,依家話會用電腦動畫做,所以咁興奮!

作為一個星戰迷,明知唔好睇,我都入戲院支持咗1,2,3集前傳,(完全不由自主)
1,2,3集太多計算,跟本唔係想拍一套好戲嘅出發點,只係想sell嚟緊好多嘢,論故事,真係卡通版寫得仲好.......... 星戰原本嘅三步曲如果唔能夠吸引你,前傳何需理會呢?
頭像被屏蔽