Toysdaily 玩具日報

查看: 12081|回復: 7

[改造交流] [三國傳改造] 荀彧高達(武神化orz)

其實當武神頑駄無再販果時, 小弟已經想將佢改成三國比例 (當時係想用關平做素體)

不過計劃一路無實行到, 之後三國外傳就出埋用武神舊模加新件o既荀彧啦。

直至最近見到有網友改造, 仲咁o岩同時見到有平o既陸遜同荀彧賣, 於是就的起心肝自己又改返隻。

不過改果時對武神頑駄無o既印象始終太深, 加上荀彧設定上又無羽扇,

結果改到變成左武將XD

- 正面圖, 配色以紅色為主, 不過改成同設定有多少唔同
- 有無大大估到前裙甲係咩件呢?

- 武器之一:鳳翼刀

武器之二:飛凰弓

- 武器之三:鳳激砲

各種武器裝備∼

- 全裝備型態!

- 頭部都係陸遜頭, 不過依設定削尖左

- 同素體陸遜合照, 大家睇唔睇到面相有分別呢?

最後黎一張素組圖:((轉自15cm 以下的世界)

多謝觀賞!!

更詳細解說請到小弟BLOG:
http://hk.myblog.yahoo.com/Squall-So
good job~~
你相上色真係好靚:71:

金色上面既橙線係咪滲線?
上色實在好靚 :handshake: 好有心機
大大改得好
荀彧當堂靚仔曬:71:
THX 各位大大~

你相上色真係好靚

金色上面既橙線係咪滲線?
路人ray 發表於 2-10-2010 11:18 AM

係 gundam marker o既 real touch marker 黎~
黑色線先係滲o既
最喜歡那把弓,改造很漂亮呢~~
THX 各位大大~

係 gundam marker o既 real touch marker 黎~
黑色線先係滲o既
Squall 發表於 2-10-2010 10:52 PM

係咪就咁劃上去, 有無咩技巧? 點解我劃0個d 會咁粗:68: