Toysdaily 玩具日報

查看: 3863|回復: 10

[分享討論] 青衣奔die巨肺男事件簿

話說今日青衣奔die開倉,有心人一早去排隊,其間有一位brother指稱另一位brother打尖,該位被指打尖嘅brother原本係巨肺男,立時著到爆晒燈,喺現場歇斯底里咁狂叫狂鬧話佢打尖嗰位brother,另外同巨肺男一齊去嘅朋友都唔敢去制止巨肺男,自己獨自繼續排隊,巨肺男嘅情況仲開始失控到好似黐咗線,叫聲震耳欲聾,企近佢嘅brother都要受罪,最後阿sir出場,巨肺男靜咗,睇完CCTV比巨肺男排番佢朋友身邊,聽番人講原來巨肺男去咗厠所番嚟比人話靠朋友打尖。唉~其實慢慢解釋吓咪得囉…駛乜好似癲咁啫,玩玩具玩到咁,似乎過咗龍啦:80:
youtube 有冇片睇? :p
回復 2# kaijinx1
小弟唔知喎…若brother知道有請揚聲:77:
有好多人 睇唔化 就會咁=-=

小弟覺得唔係化唔化嘅問題,係極唔極端嘅問題,如果正常嘅,你個fd都會出聲幫口啦,唔會扮唔識繼續排隊啦,而且現場消息話,企係佢朋友後面排緊隊嘅玩具之友同阿sir講無留意過巨肺男嘅出現(嘩~巨肺男身形龐大,咁都睇會到?會唔會跟本有人無排過…:50:),亦無其他嘅brother/sister指出巨肺男係之前喺度排緊隊,阿sir只係睇過CCTV帶見到巨肺男曾經進入過偉力工廈就假設巨肺男係排緊隊,咁下次小弟都早d去偉力兜個Round,去食完野慢慢番去排前排位置:p

回復 4# 果汁先生
昨日早上我也身在現場!我係在他們兩人後面大約6至7個人既位置,整件事既過程,當時在工廈大堂排所有人都看得很清楚!其實只係好小既誤會,只要大家都禮貌一點說明清楚事件因由,只係由誤會引起就無問題喇!!!

可惜>>>>>>>>>>>>>>>>呢兩位仁兄都互不相讓,初則口角,之後雙方就越鬧越大聲,越鬧就越激動,越鬧就越粗口,性器官字句不斷橫飛,令到在場排隊的所有玩家們都覺得非常尷尬,真係影衰晒香港既玩具玩家們!!!如此這般在工廈大堂內互相嘈交了半小時,而且還未有停止既跡象添......................................唉!!!真係出醜在人前~~~

半小時後因為工廈大堂管理處向瑞記投訢,瑞記就派左位女職員來到大堂向呢兩個人表示,他們二人長時間在私人工廠大廈爭吵,己經嚴重影響了人家的管理&安寧,若他們再不停止吵罵就報警求助請他們離開!咁.......大家都以為呢兩位仁兄都會乖乖收聲了事吧~~~
哈哈哈!!!點知.......................................事實係佢地兩個都當瑞記女職員&工廈管理處無到,再繼續粗口互罵持續下去!而瑞記女職員就立即離開返回上樓!

之後他們再互罵了15分鐘,瑞記果然己經報警,由兩個警察叔叔來到現場將他們二人分隔開,再了解清楚箇中原因是否有人打尖矣矣喎!

{真相大白係}-------------------------被指是打尖插隊的A君果然是清白無辜的,他只是暫時離隊去食煙和廁所,他身旁的朋友可以証明的,A君就開心得戚地繼續排隊 / 一味強調A君是打尖插隊而口齒不太靈活的B君,知道自己怪錯左人,就無癮的隨著兩個警察叔叔離聞工廈大堂!!!

早知係咁~雙方咁又何必鬥得咁辛苦呢?排隊買玩具對於玩家們本來是件高興的事情,為何弄到如此難坎化解的局面呢!

{事件結論係}________________我認為雙方都有責任:大過自大自我!不体諒對方和其他人!自己品格修為不夠!大家都要多多檢討自己脾氣啊!!!

...大家無個落台階 唯有死橕=-=
當然a君既朋友係要負好大責任
但我都係覺得 a君睇唔化...一畀人屈佢  佢就立即上火...同人舌戰...
回復 6# G-man
原來B君走咗呀!都好丫,無入場都無損失。:45:
...大家無個落台階 唯有死橕=-=
當然a君既朋友係要負好大責任
但我都係覺得 a君睇唔化...一畀人屈佢  佢就 ...
果汁先生 發表於 29-9-2010 17:29

點解巨肺男個fd要負責任呢?
點解巨肺男個fd要負責任呢?
七國咁亂 發表於 30-9-2010 02:49 AM

咁如果a君既朋友 一早走出黎講係誤會 證明a君佢只係去左食口煙 成件事就唔會惡化到報警=-=
點解佢地作為朋友 只係自己係度繼續排隊 唔理自己既朋友呢....
咁如果a君既朋友 一早走出黎講係誤會 證明a君佢只係去左食口煙 成件事就唔會惡化到報警=-=
點解 ...
果汁先生 發表於 30-9-2010 10:45

Mr. Juice,唔係現場係唔會明白,講個你容易明白嘅比喻,相信brother都會有睇過EVA,當EVA暴走嘅時候,邊個夠胆同夠power去制止?明未?