Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 迷上Marvel, 迷上 Two pack, 迷上 Hulk

回復  Devil_Fudou

正丫
比人睇到仲唔o拿o拿聲走去入幾隻玩具

其實好多都係咁
為左個故事性
但 ...
玩具Kenny 發表於 10-9-2010 10:32 PM

但係Watcher係一個與世無憎, 只係負責觀察所有發生既大事件, 極少干預人類, 既一個神
作者為左效果而毫無意思咁令Watcher俾Red Hulk打, 我就一d都唔覺得正勒
回復 156# 玩具Kenny
red HULK打低thor,都唔係好勁姐!
hulk都得啦!!
但係Watcher係一個與世無憎, 只係負責觀察所有發生既大事件, 極少干預人類, 既一個神
作者為左效果而毫 ...
Devil_Fudou 發表於 11-9-2010 01:02 PM

唔係咁又點特出red hulk 呢個角色!!
The weakness of Red Hulk is ...
He can't kill the writer who will make Red Hulk being defeated by someone later.
Haahaaa~~~:66:
The weakness of Red Hulk is ...
He can't kill the writer who will make Red Hulk being defeated by s ...
NAVIgator 發表於 12-9-2010 12:39 AM

車,不如話佢弱點係不能被打敗!或者怕無敵是最寂寞..
Rulk唔係無敵, 佢都被打敗過好多次

被Thor"覆卓"

被真Hulk打敗

被一班女打敗

over 2 魚 半 wor!!
ar u really want to buy??
gumng 發表於 9-9-2010 04:03 PM

mark5 +喪鞭+ 海軍 = $199  ~ 琴日入左一pack. 海軍好正~~
Rulk唔係無敵, 佢都被打敗過好多次

被Thor"覆卓"

被真Hulk打敗

被一班女打敗
Devil_Fudou 發表於 12-9-2010 05:01 AM

Devil_Fudou 大大,真係好鬼熟MARVEL,隨手便找到資料解釋.好勁!
另外,在第二幅見到hulk打到red hulk,兩個hulk同時出現?但hulk和red hulk不是由同一人變的嗎?不是因心理/精神狀態不同而出現不同的hulk嗎?(好似灰hulk是力量最弱,但最"理性"的,如有錯請指正)
回復 173# 大ken

好似灰hulk 係最早期嘅hulk , 後尾 先畫成綠色, 紅hulk 點來就唔清楚啦!
回復  大ken

好似灰hulk 係最早期嘅hulk , 後尾 先畫成綠色, 紅hulk 點來就唔清楚啦!
gumng 發表於 12/9/2010 04:43 PM

唔太正確
的確最早期嘅Hulk漫畫係內Hulk係灰色的(印刷問題)
後期先轉做綠色
但現在那玩具的灰Hulk不是那早期嘅Hulk漫畫係內的Hulk
而是另一個人格
設定上灰Hulk身高係矯過GreenHulk的
回復 175# 玩具Kenny
多謝指正!!
咁red hulk 又點來呢?? 係咪同green hulk 係同一個人?
回復  玩具Kenny
多謝指正!!
咁red hulk 又點來呢?? 係咪同green hulk 係同一個人?
gumng 發表於 12/9/2010 05:45 PM

我也是在這裡聽C兄講的
RedHulk係另一個人來的
不過唔知係邊個
但前排有網友也討論過誰是RedHulk(唔知係咪新連載有講)
我就冇乜留意
睇黎要問返Devil兄先可以答到你
我也是在這裡聽C兄講的
RedHulk係另一個人來的
不過唔知係邊個
但前排有網友也討論過誰是RedHulk(唔 ...
玩具Kenny 發表於 12-9-2010 05:51 PM

真係要等marvel 字典 devil 兄 出手 先得啦
真係要等marvel 字典 devil 兄 出手 先得啦
gumng 發表於 12-9-2010 05:53 PM

係.係..general ross!唔好殺我滅口..
係.係..general ross!唔好殺我滅口..
Grimlock 發表於 12-9-2010 09:06 PM

可唔可詳細小小!! 咩來歷呢??