Toysdaily 玩具日報

查看: 3594|回復: 14

[其他] [笑什麼...]韓國人將中國歷史改成韓國歷史

頭像被屏蔽
可笑的高麗佬...

(我唔稱佢地為國家了)
I don't mind who is the strongest before, I just care who will be strongest in future.:44:
咁又係,一隻手指都卒死佢地啦!我地強國咁多人!:*
呢類說話唔止聽左一次,
如果網上流傳既呢D野真係韓國人既觀念,
咁韓國呢個國家既國民其實都好自悲。
頭像被屏蔽
你唔好話喱個--->都係韓國?
5130243 發表於 7-9-2010 05:30 PM

佢地既世界觀可能係天下只有一種人,就係韓國人。
夠啦!!
不如我就同佢地班韓國佬講:
天下萬物都係出自韓國!!
人類祖先又係韓國人,
第一個成功上月球o既太空人又係韓國人而唔係美國人,
而且仲早過D美國佬上外太空,
韓國佬好勁!!
韓國佬好威!!! 咁好未呀?!!!!!!

一見到D泡菜佬成日話乜野物野都係韓國有份, 想話自己民族好威呀?! 佢地講哂啦!!!
夠啦!!
不如我就同佢地班韓國佬講:
天下萬物都係出自韓國!!
人類祖先又係韓國人,
第一個成功上月球o既 ...
SuperBus 發表於 8-9-2010 01:44 AM

我唔認識韓國人,
不過如果真係網絡流傳所講既係事實,
咁韓國係高度自悲既國家。
I don't mind who is the strongest before, I just care who will be strongest in future.
mkyfk 發表於 7-9-2010 04:13 PM

有見地...:71:(如果佢地咁諗咪由得佢發囉....又多一個國家可以唔駛擔心)
回復 10# hehemimi

thanks!
我不知道韓國人是否自悲,不過韓國的確是一個有野心而狡詐的民族。

樹大有枯枝..我相信每個國家民族都有人才庸才..有好人壞人..但願好似我國國家主席常掛在口邊既說話.."平等發展 共創雙嬴"吧...自己也要自強團結,勿被人"有機可乘"....

註...其實中學教的中國歷史科都說遠古華夏民族只集中生活於長江黃河流域一帶...現在修改是否有事實支持有待進一步証實...不過經過多個朝代演化同天災人禍戰役...國土邊界有擴充縮減..亦有和鄰近人民文化交流融合..講以前領土有多大只是學術考証還好...用作國家利益根據只會無謂刺激週邊國家人民情緒...集中攪好國防外交實際些吧.....
呢單野顯出韓國人係幾無知下
頭像被屏蔽