Toysdaily 玩具日報

查看: 6969|回復: 10

[劇場創作] Decade小外傳-------缺

至今的KAMEN RIDER DECADE.........

.
.
.
.
.
.
.
.
我諗上面D圖有睇過DECADE劇場版都知道係咩一回事.但係有D野就唔係咁明,點解小野寺KUUGA會係同DECADE對決既時候話佢係最後一個RIDER呢:? 有DRIDER都好似無出過WOR:? 所以我就整咗哩個劇場,講下到底發生咗咩事......:o

Kiva: Decade你唔好再係度破壞啦!

Decade:哩D係我既事,決定權係我度,況且我係要消滅曬你地所有RIDER!

Kiva:咁姐係無野好講,IXA一齊收拾佢!
Ixa:好!!

Decade:放馬過來啦:38:
(KAMEN RIDE KIVA ARROW)

Kiva:呀...
Ixa:咩事呀:50:

Kiva:佢要變我做...
Ixa:...

Kiva:弓呀....

Ixa:快D放番佢!
Decade:等我解決你咪放lor:73:

Kiva:走呀IXA!!!
Ixa:......

Decade:無時間比佢走啦:66:
Kiva:走呀!!
(攻擊聲:FISHHHHHHHHH)

Ixa:......
Kiva: IXA!!!

Kiva:我要同報仇!!!
Decade:仲嘈!
Kiva:嘩呀.....

Kiva:我....一定要.............同佢報仇.................................

Decade:你企得起先講啦:he:
( FINAL ATTACK RIDE DOUBLE KICK)

Decade:死啦!
Kiva:呀....

Decade:再來!!!
Kiva::70: .....

Decade:太差啦,仲話想打低我:38: 好去下一個世界先:43:

當Decade係另一個時空既時候....

(咪行住!!)
Decade:又邊個呀:53:

Diend:你依家做既野係唔係真係自己想做既野?Decade:唔關你事,你問咗好多次啦!其實你係唔係想搵籍藉口同我打過?

Diend:唔係....
Decade:咁我走先,我遲D都會搵你既:45:

Diend:唔好走住,你未答我呀!
Decade:唔好攞支槍指指下好wor:*

Diend:咁無辦法啦,我要阻止你!
Decade:睇下又點:ar:
(Kamen Ride.....)

(Invisibleeeeee)

Decade:哈哈,原來你阻止我既方法就係隱形然後走呀:x
Diend:唔係,只不過我有新既招式

(Kamen RIde double,Kamen RIde Skull,Kamen RIde Accel,Kamen RIde kabuto,Kamen RIde G4,Kamen RIde....)
Decade:咩話?!!!你....

究竟DIEND想點呢?下回分解:shy:
今次就講到哩度啦,因為係第一集,所以會比較短D同埋唔會有D咩特別住,始終驚大大們唔係咁鍾意哩個題材:( 但下集應該會比較天馬行空D,講番DECADE點解會變咗激情形態:) 所以希望咁多位鍾意既大大係哩度十卜下,支持下小弟:77: ,令我可以再作落去:64:
唔理劇場版decade個故事其實唔錯,因為劇場版太過支離破碎,支持繼續補完
卜~
加埋電王3部曲?:he:
kiva:help:
卜死你:DD
timothy 兄都整劇場~~~:Q
支持~~~:71:
support timothy 兄!!!!:71:
Ixa rising左都唔夠扁.....:56:莫非要dropping??:66:
support:$
係咪要等到神主牌DIEND出先有得睇...
幫手推一推!!!:34:
多謝咁多位支持:77: