Toysdaily 玩具日報

查看: 15801|回復: 21

[玩具報告] 超合金 [第二回]GREAT MAZINGER 鐵甲萬能俠2號 + 1號及武器對應SET報告

好了~終於出埋2號:43: 亦都係我小時候最中意既萬能俠(喺未出帝皇萬能俠之前:66: ), 今次開盒並沒有令我驚喜, 但此系既主體仍然係好好玩, 個人認為質數有微跌, 我買左行版, 沒買日版, 我果隻行版既拳頭及附屬手部既上色唔多得, 同之前1號既色水係兩回事, 2號頭部亦明顯比1號細, 我覺得笨大今次唔多似有將2隻既比例作一配合, 頭部飛機同頭部既接合依然鬆(好易跌出), 拿劍手部拿劍唔緊(又係鬆鬆地易跌劍), 彈完就讚一讚, 閃電配件不錯, 活動能力仍然是不俗, 外型是討好, 令我又再萌生起點解笨大唔出番大SIZE落合金魂度, 如果出就真係正, 不過, 我希望佢出細隻係為左日後會出基地(希望笨大滿足小弟既願望), 好~去相:35: (本身係想尋晚出到POST, 但頭痛發作, 真係無法捱夜, 所以今早至出, UP相都UP左成粒鐘:63: )

包裝盒(個人覺得唔多得, 好似有點歐美化...)

主體

笨大有點孤寒..=3=唔出埋隻獨立飛機比玩家, 只係比一架用泥同頭部結合用

急不及待, 彭彭聲要影出招相

係咁倚都要影下1&2號友情渣爬照:35:

多謝觀看:77: (原本想影多幾幅1+2號合擊照, 但相機已矛電:66: , 差電中)
So Good .......
Detailed report! Nice shot too! BTW, get well soon!
照片仍舊很美~:)
有埋個基地就正囉!(幻想中:D)
:71:support
:71:支持!不過d相load得好慢..有些還死了圖
ZIN 兄發威之帖~~~極有水準~~~:71:
因為 Some 太唔係太支持我再入萬能俠合金~~~所以應該唔會入手~~~:51:
:71: 好帖要支持! 好正! :shiny:
鐵甲萬能俠:71:
ZIN 兄發威之帖~~~極有水準~~~
因為 Some 太唔係太支持我再入萬能俠合金~~~所以應該唔會入手~~~
Somebody_Ex 發表於 20-8-2010 07:44 PM

thx some大, some太既然唔太支持就唔洗入手, 此2號又唔係真係正到非買不可.  :67:但我情況正好相反左. 係zin太叫我玩番合金系, 佢反而開始唔多支持rider, 我話d rider 擺埋動作dispaly既煞氣大了點, 因此我知道佢唔太喜歡人形類玩具, 佢話中意機械人多d.:(
影得好有FEEL:71:
good pics thx
ZIN太支持玩合金?你就好喇!!
對萬能無咩愛, 但都支持zin兄~:71: