Toysdaily 玩具日報

查看: 15885|回復: 21

[玩具報告] 三眼仔Fans之桶裝三眼仔 & 火箭夾夾機

這兩件玩具入手真是困難重重...首先話說這兩件東西是香港/澳門一般市面上沒有的,因此我分別從日本及英國入貨;到貨日,大雨重重加上因傷需用拐杖的行動不便,一度想放棄收貨,幸好朋友仗義用靚靚跑車冒雨幫手收貨,再聯同其靚靚女朋友幫手運送;如此壯舉再一次令我深深感受到朋友的重要。好啦,廢話少講,去(圖)片:

首先係桶裝三眼仔,市面上一般只買到桶裝綠兵,三眼仔十分少見。

原盒開箱:

一共7桶,其中1桶送左比幫手運送的美女,因為眼見嬌滴滴美少女咁努力搬起比她身子還大的箱子,真係過意唔去...

一桶有25隻表情不同的三眼仔同藍色火箭:

上色同做型也不錯:

再來是火箭夾夾機,桶裝三眼仔可以放入去供「夾夾」之用,同卡通入面一樣。

隨機附送5隻冇表情的三眼仔,仲有胡迪同巴斯光年(面相真係極似鄧十郎):

用3粒AA電發動,on後有火箭發動聲、日文開場白同三眼仔叫聲「Woo~」:

「個爪呀!」

先試夾一隻:

入到滿滿的 ... 嘿:

我終於明白點解三眼仔係Toy Story最受歡迎角色,除了幫手運送的美少女、當我拿比兩位靚靚賭場公關姐姐一看,她們即刻雙眼發光,一句「好可愛呀」就拿了去把玩...三眼仔,你係得0既!

By.crossbone
大大如果夾中有沒聲效架呢?:71:
嘩...:(
大大對玩具的熱情直令別人感到五體投地:$
我想要桶3眼仔同火箭
好得意/_\
我身為男人一名,我都係頂唔著可愛三眼仔既一位!!!
大大如果夾中有沒聲效架呢?
Smarties8 發表於 19-8-2010 09:27 PM

夾中沒聲效 :66:
嘩...
大大對玩具的熱情直令別人感到五體投地
隨感一亡魂 發表於 19-8-2010 10:55 PM

多謝支持:35:
我身為男人一名,我都係頂唔著可愛三眼仔既一位!!!
莫探員 發表於 20-8-2010 01:03 AM

大把男fans ~!!:73:
好得意呀,三眼仔呀
好羨慕~好想要~都唔知有d咁既玩具
好得意呀~~~!!:handshake:
so Q:73: but not my cup of tea
幾好玩喎! :shiny:
好過癮!!最適合lunch同D學校細路玩!
好過癮!!最適合lunch同D學校細路玩!
TD玩具老師 發表於 20-8-2010 09:50 AM

可放其他扭旦入去夾~~:73: