Toysdaily 玩具日報

查看: 18845|回復: 63

[分享討論] 用hoyoyo bid japan yahoo 一肚氣

:56: 我見一番女王無得賣,上yahoo bid找hoyoyo代bid 啦!

三月二十八日成交,五月六日先話到香港。
都算
我隻野先15000yen佢收我13000yen運費。
頂!佢話計體積
46*34*32cm/5000 = 10kg
比左permission佢拆packing 佢又無拆

我同一時間bid的蘭卡都收1800yen運費only.(1800已經好貴)
寄電郵比佢二十四小時又未覆

我係amiami買大合金火箭送到我家ems都不用10000yen
好無奈

大家小心d
有update再講
佢地呢d 係咁....係係對換同運費食你...其實間間都一樣...唉....我都試過買返來d 運費同隻野既價錢差唔多....
香港yahoo都有得買
13000yen運費:@:cool::no:
信和六樓有間唔錯,都開咗好多年,去睇吓
如果重野就寄船吧~
就係雪露figure 一隻一定唔重,所以佢地計體積,我三隻figure total 1900hkd 去東京玩三日倆夜都得
係a 賞
13000日元?打多左個零?
如果唔係,大大係你有問題。
成千蚊運費?你都俾?
即係好重啦!咁你明知重,咁你又寄空郵?
其實你想話呢間野有咩問題呢?

[quote]13000yen運費
D@ZAce 發表於 7-5-2011 12:38 PM [/quote]
上網bid野素來都要衡量過運費先好買,我有時係依悲bid D大盒野都係,運費除時貴過拍賣價,或者有時叫寄船,所以有時D大盒野係HK比炒價價$買都仲平過上網甘bid法,仲要隔山買牛,冇乜著數
13000yen運費
D@ZAce 發表於 7-5-2011 12:38 PM

哇...不如買張機票過日本自己交收仲好
樓上,就是一定不重,figure,膠而已。我估不超2kg
頂!佢話計體積
46*34*32cm/5000 = 10kg

當然不是10kg
我還未比,佢地到香港先計運費。
而且比左permission佢拆packing 佢又無拆,體積一定細好多
郵局除左用重量去計郵費,體積都有限制同計算,
是,但有買開一番figure就知,有幾大?!我用ems寄過大合金阿波羅火箭,好大好重啦!都不用10000yen
而且我有一隻蘭卡a賞,差不多size 同重,同一時間他也只收1800yen
不明這隻要13000yen
只是我覺得不合理