Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SUPER Street Fighter 4 AE 約戰/討論區 [雞扒x鉄拳 之 我地和AKB有個約會]

連技 只係train 到你timing ..
同online 雙打係兩回事..學捉心理& 睇位先係SF4 or SSF4 最高層次

我 ...
滴滴仔 發表於 19-4-2010 04:33 PM

捉心理同睇位我都唔掂~~~成日俾個老死話我~~~因為佢成日都知到我做乜~~~同成日俾佢撻~~~如果佢用春麗同阿龍~~~我隻怪獸基本俾佢秒殺~~~~:die:

您同高手玩~~~我只能同水兵戰鬥~~~基本上可以40戰輸足40戰~~~:help:
之前都有諗過, 但我好日都唔開機玩更何況online 同人玩, 如果只係為左玩1隻game仲要唔係成日玩, 感覺好 ...
bbf1125 發表於 19-4-2010 04:35 PM

咁又真係冇必要join~~~:49:
回復 285# bbf1125
咁其實要睇你主要玩咩 game 多 ... 為一隻 game join 金會員 當然唔化算 la ... 但如果你鍾意 打 action game / 賽車 game / spot game 等 ... 基本上隻隻都可以同人 對戰 或 合作 (co-op) ... 如果未試過, 可以試下同朋友打下 gear of war, 真係同自己一個人打既樂趣差好遠 !!
btw, 一部 新 xbox360 如果我冇記錯係 可以有 3 次 開 新acc 登記而又送 1個月 的 金會員 機會的!! 同埋, 我見 game 鋪有 d 3個月 既 member card ... 打得小既, 可以留意一下.
回復 284# 滴滴仔
其實我覺得如果只係等 位 出蕉 會好悶 ... 我一定冇咁既耐性 ... 同埋之前 sf4 d 連技都太惡 ... 有時一中就比人打左 1/3 血 ... 咁打好悶下 ja ... :80:
btw ... 其實 cut線 果 d 同追 成就 又唔好 溝埋黎講 ... 雖然佢地都係 追成就 ... 但走火入魔. 正所為 水能覆舟 亦能載舟 .... 之類 之類 之類 ... (上左火星 :35:)
回復  滴滴仔
其實我覺得如果只係等 位 出蕉 會好悶 ... 我一定冇咁既耐性 ... 同埋之前 sf4 d 連技都太惡 ...
Vince 發表於 19-4-2010 05:08 PM

d連技真係好惡~~~完全冇得反抗~~~最慘自己又連唔到:no:
回復 290# 黑色三連敗
好似話今集 會平衡 反 d d ... 只希望 今集 唔好 online 打 時 10 個 8 個都會係對 ryu / ken ... 真係 未開 ball 已經想 訓著 .... :69:
回復  黑色三連敗
好似話今集 會平衡 反 d d ... 只希望 今集 唔好 online 打 時 10 個 8 個都會係對 ryu ...
Vince 發表於 19-4-2010 05:53 PM

希望啦~~~特別係阿龍~~~連技+滅波動拳~~~~好快俾人攪掂 :no: 不過我都幾鍾意對手用阿龍同阿健~~~因為可以訓練下自己隻怪獸~~~~:D

話時話~~~昨晚輸了13鋪俾滴滴仔大大~~~好厲害 :die:
希望啦~~~特別係阿龍~~~連技+滅波動拳~~~~好快俾人攪掂  不過我都幾鍾意對手用阿龍同阿健~~~因為可 ...
黑色三連敗 發表於 20-4-2010 08:55 AM

你都好勁:71:...其實有幾場..我win 小小..

我只係比較熟我用個個角色..可以破到其他角色某d蕉:64:
其實我最怕係蘇聯佬....佢好屈:80:
你都好勁...其實有幾場..我win 小小..

我只係比較熟我用個個角色..可以破到其他角色某d蕉
...
滴滴仔 發表於 20-4-2010 10:48 AM

您個拳王太強啦~~~真係用晒所有招都打唔嬴~~~~:56: Abel都好厲害~~~我覺得佢投技好難用~~~:unhappy: 蘇聯佬因為扣得多~~~所以我都好鍾意用佢~~~:D
您個拳王太強啦~~~真係用晒所有招都打唔嬴~~~~ Abel都好厲害~~~我覺得佢投技好難用~~~ 蘇 ...
黑色三連敗 發表於 20-4-2010 11:18 AM

Abel ...識用真係好勁..我見過神人用..
我一路打一路..........嘩..嘩..嘩..
條神人睇d位..勁到high high 聲...結果5場輸4場..有兩場比佢perfect :70:
:69:係唔係應該開始練習下呢 ... 到時做人肉沙包比人出氣 ...

係 wor ... 有冇大大用過 hori 果個 6 個制 joypad? 知唔知好唔好用? 同埋係唔係冇得插 o米 ??

http://www.hori.jp/items/detail.php?id=852

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Abel ...識用真係好勁..我見過神人用..
我一路打一路..........嘩..嘩..嘩..
條神人睇d位..勁到high  ...
滴滴仔 發表於 20-4-2010 11:39 AM

您輸perfect~~~:Q 其實我覺得佢投技如果好用d會更好~~~仲有佢招"前+中腳"~~跟住再dash~~~好似用途不大~~~投技我見人地用普通投~~~唔用指令投 :)

http://www.youtube.com/watch?v=W5GYHbVsrvE
係唔係應該開始練習下呢 ... 到時做人肉沙包比人出氣 ...

係 wor ... 有冇大大用過 hori 果個 6  ...
Vince 發表於 20-4-2010 11:49 AM

要啦~~要啦~~~:DD 快d練下啦~~~我昨晚都變左沙包~~~~:he: 戰勝您我要50G~~~:^

我老死都係用6個制~~~佢話好用~~~:71: 不過咪就唔太清楚~~~~:31:
您輸perfect~~~ 其實我覺得佢投技如果好用d會更好~~~仲有佢招"前+中腳"~~跟住再dash~~~好似用途不大~ ...
黑色三連敗 發表於 20-4-2010 12:01 PM

其實abel ..個下滖地..唔太好...好易比人用"達" 去破..
所以用abel ..一定要timing 好...要一有位..就一串連招ko對手
見到你地玩得咁開心, 攪到我都想玩埋一份:31: