Toysdaily 玩具日報

[其他] 機戰區 (時獄, 接著是魔裝機神之終章, 然後是.........)

OP SRX合體係全新合體畫面, 好有V型戰隊(V型電磁俠)feel~~~

其實, 我覺得故事上, 應該同game的OG2有啲出入, 太一樣就無咩睇頭(驚喜), 驚喜.....第一話尾的異變三式已經係超級驚喜了~~~~佢一出, 比起平衡世界嚮介的出場還驚喜十萬倍~~, 佢個鑽一出, 我心想"不是吧~~咁快? 咁快想燒死我哋?", 跟住真係出場........我哎了出口~~~!!

好失望,點解次次機戰動畫都做得唔好
人物嚴重走樣
故事脫節,成話都無交帶過D咩(唔跟原故事係無問題,但唔跟又整到個故事唔知UP咩,想點)
分鏡有問題
打得D動作好生硬(睇返OO,魯魯修果D都好佢好多)
永遠係腐敗地球聯邦...
除左異變3式出場外完全FEEL唔到熱血...
個個角色性格都好似倒模一樣(明明玩GAME時係好地地的...)
已經睇南部響介同E姐睇到厭...

除左睇機體出場外,我都唔知仲可以睇咩...
好失望,點解次次機戰動畫都做得唔好
人物嚴重走樣
故事脫節,成話都無交帶過D咩(唔跟原故事係無問題,但唔跟 ...
K動戰士渣古 發表於 4-10-2010 01:41 PM

(細細聲講, 嚮介夫婦我麻麻的, 但鬼叫我係機戰死忠咩~~~!!
OP SRX合體係全新合體畫面, 好有V型戰隊(V型電磁俠)feel~~~

其實, 我覺得故事上, 應該同game的OG2有&#21 ...
Quentin 發表於 4-10-2010 01:33 PM

隻異變3式好厲害的嗎~~~:?
隻異變3式好厲害的嗎~~~
黑色三連敗 發表於 4-10-2010 02:14 PM

斬艦刀... 巨鑽飛拳... 遊戲裡好似仲有HP回復... 駕駛員真正身份係鏡世界嘅贊卡(無記錯嘅話)...

咁... 應該唔可以話佢弱... 卦...

小櫻上
斬艦刀... 巨鑽飛拳... 遊戲裡好似仲有HP回復... 駕駛員真正身份係鏡世界嘅贊卡(無記錯嘅話 ...
小櫻 發表於 4-10-2010 02:32 PM

hp回復~~~咁真係唔可以話佢弱~~~:Q 見佢出現好似幫dc個邊~~~係咪又係同藍色古鐵一樣都係壞~~~~:?
hp回復~~~咁真係唔可以話佢弱~~~ 見佢出現好似幫dc個邊~~~係咪又係同藍色古鐵一樣都係壞~~~~
黑色三連敗 發表於 4-10-2010 03:05 PM

又唔可以話佢奸... 喱個「贊卡」同樣有武士精神... 只係陣型唔同先會與主角們為敵... 但一般只會追住贊卡嚟打...

如果跟足Game嘅劇情... 到贊卡轉乘「大贊卡」果一話(無記錯果話叫「武神裝攻」)嘅時候... 兩位贊卡會有超~~熱血演出...

隻Game查實都成3年前(PS2版OGs)... 要返歸摷翻本攻略先記得翻個故事...

呵呵呵...

小櫻上
又唔可以話佢奸... 喱個「贊卡」同樣有武士精神... 只係陣型唔同先會與主角們為敵... 但一般只會追住贊 ...
小櫻 發表於 4-10-2010 03:29 PM

係呀, 就係嗰話"武神裝攻", 全OG2最熱血的一話呀~~:*:*
又唔可以話佢奸... 喱個「贊卡」同樣有武士精神... 只係陣型唔同先會與主角們為敵... 但一般只會追住贊 ...

小櫻大真係好記性~~~謝謝解答~~~:handshake: :64:
回復 202# 小櫻
斬艦刀 對決 !!!!!! 我斬牙 ~~~~~~~~~~ :*
http://www.youtube.com/watch?v=oB9zh6Xtl3Q&feature=related
係呀, 就係嗰話"武神裝攻", 全OG2最熱血的一話呀~~
Quentin 發表於 4-10-2010 03:38 PM

反而有啲期待... 到時果話會唔會做到中途先彈個副題出嚟... 仲要係用「港漫式毛筆字」... 雞乸咁大隻字爆晒畫面咁Show出嚟...

係就真係正斗死喇...

呵呵呵...

小櫻上
斬艦刀... 巨鑽飛拳... 遊戲裡好似仲有HP回復... 駕駛員真正身份係鏡世界嘅贊卡(無記錯嘅話 ...
小櫻 發表於 4-10-2010 02:32 PM

wodan好似係平行世界sanger既複製人(影鏡人造人)

og2第37話,武神裝攻Dygenguar
大地守護神出唻幫手執返把參式斬艦刀比dygenguar
http://www.youtube.com/watch?v=UB2QFbOE3KI
回復  小櫻
斬艦刀 對決 !!!!!! 我斬牙 ~~~~~~~~~~
Vince 發表於 4-10-2010 03:51 PM

嘩~~~型仔~~~動畫可能都會有 :$
反而有啲期待... 到時果話會唔會做到中途先彈個副題出嚟... 仲要係用「港漫式毛筆字」...  ...
小櫻 發表於 4-10-2010 04:01 PM

諗起都覺得正~~~:handshake: