Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 傾下「鐵血戰士s」,一定劇透,未睇咪入。唔該!

今集好睇呀。
聽講個導演非常討厭「異瘦戰」。
亦當第二集無到。講到明只同第一集有少少關聯。

睇完,真係講得出做得到。拍到套好戲出黎。
處處見到第一集影子,但又有新意。正!
真係可以當其他無到,呢套先係正統續篇。

少少不滿。隻「黑」血獸…唔覺得強或者狂左幾多。
有d失望。
但整體係無整衰個招牌。
影帝主角做得好。亦明白點解要搵個識做戲既擔大旗。因為真係唔止打打打。
係要用腦既。
搵個識做戲,成套戲合理好多。
我喜歡!喜歡鐵血戰士既,應該唔會失望。
離經叛道不一定就是好的,有時會變得好爛的...
呢一套難得的是未至於爛,不過要我叫好又恐怕有一段距離.
血獸強弱在故事中並不重要,因為故事是寫人不是寫獸,幾隻血獸路人是也...
但寫人又寫得好嗎??起承轉合太快,或者應該叫太突然,看得有點唔順暢...

叫我意外的是本想入去睇打打打的,結果佢掉左個有D野的故事比我,但又真係只係有"D"咁多野,打又唔夠精彩,感覺上有點兩頭唔到岸.
其實我覺得第1集還要緊張
今集無端端成班人去左第2個不知名星球 (其實我想知用咩方法在地球綁架呢班人...)
我無未認清楚晒d人就死左..
又無端端有個生還者出來 (呢下好有打機feel)

今次如果唔係經某本動漫雜誌講下,都唔知電影個開首係接漫畫個故事,

如果唔知,個開首絕對係"無厘頭".......

鋼琴師男主角・・・・・・各位不妨試下羅1/6既MJ放落Rambo個身度体下自己入5入到戯・・・・
其他D配角好C級片下Wor、、、、様同演技都系C、2個鐘都明顯5及1同2緊張、其他幽默的笑位=0.・・・
唯有自己夾硬穏D娯楽Lar・・・
首先系各位朋友自己想像下、失落系蛮荒、為生存第1件想到的事系物野会系物野?我5想講話個設定好假、尼条片的脚本D人相遇、竟然無人提起過最緊要既生存要素尼下勁爆灯。

鎗出5少、至羅命的是個女主角(話自己系職業軍人)、四周一有動静、尼位女角既索敵方法居然系膾埋支幾倍率的瞄準鏡度、系支甘細既視野既鏡度<穏>敵人系辺度、対住個鏡左左右右轉埋全身重複做左幾次、慌死D観衆体5到。最後果幕先勁:拒支Bolt Action単発鎗一路行都系5上膛的・・・・・
今次如果唔係經某本動漫雜誌講下,都唔知電影個開首係接漫畫個故事,

如果唔知,個開首絕對係"無厘頭"... ...
莫探員 發表於 20-7-2010 01:45 AM

wa, 真係唔講唔知~~
咦?大家既評價都咁差既?
我…我有問題?

唔緊要啦,最緊要大家吹下水。
p.s.真係唔知漫畫版會補充個故事。
其實真係麻麻,第一、二集會有時間描述吓人有幾勁所以被選中,今集就口講,人與人之間又無關連,曰本黑道大佬有幾狠?軍人有幾勁?唔知囉!下集可以捉陳浩南、山雞…立兩把二尺四同佢片都得。 異獸一都ok既,起碼有d制作又雪車又船又飛船、金字塔…塲景都係度。異獸二同今集來來去去三兩個景,人物背景又唔吸引,正宗c級頭b級未制作
一套咁大爭議既鐵血戰士,比AVPR更吸引到我入場,好~~我決心一死!