Toysdaily 玩具日報

查看: 14221|回復: 4

[玩具報告] 皇后殺手~炸爛個盒吧!!!(^^)

([主題事件]請參考呢度(^^)

身位JoJo系列4部大佬吉良吉影的替身[皇后殺手]能力都好“屈機”。
因&#29234;如果現實中美國的前總統係擁有皇后殺手呢個替身&#22021;話,我諗……我同你都好難避免會成&#29234;[杜王町]條迷路中的[孤魂野鬼](請參考vol.35<岸邊露伴的冒險>)。或者講得白&#21874;,你同我都會畀佢炸到屍骨無存上黃泉(^^)

呢盒[皇后殺手]唔係限定,但卻得&#22175;不易。圖片係未&#25886;到日本寄&#22175;新&#22000;盒時影的。

皇后殺手指尖觸碰到&#22021;&#22050;就會變成炸彈,唔理係是生物或係物質,只要被他掂到就會變成不改變原形態卻可以爆炸&#22021;炸彈,但一次只能製造一顆炸彈;而第一炸彈還分為"接觸彈""引爆彈",接觸彈會令接觸炸彈&#22021;人立即爆炸,適合用&#22175;做陷阱,咁引爆彈就要由皇后殺手&#22021;右手做出引爆動作來發動爆破

手,腳,腰間的[骷髏骨]都好細緻。

之前的噩夢(爛盒^^)

[貓草]的能力可謂拍得住皇后殺手(^^)每次影新玩具都會先做功課,呢次搵番漫畫&#22175;睇,貓草呢條&#32171;真係好得意。(請參考vol.42<貓喜歡吉良吉影>)唔知你讀小學23年班時有冇寫個類似《我係一個書包》,《我係一支鉛筆》的作文?

舉例:我係一個叫LB的書包,今日有個叫慳&#21874;啦Baby&#22021;小朋友買&#21655;我。佢日日返學都咩住我,我好開心呀。第日主人買&#21655;隻Guci&#22021;書包就&#25243;棄我了……嗚嗚嗚~ (><)基本上[貓草]的故事就好似[作文]的故事咁,係好戲劇性的(^^)既淒慘又好笑,如果唔記得或冇睇過都歡迎你搵&#22175;睇番,因&#29234;真係超爆笑~XD

故事後段,化身成川尻的吉良吉影得到貓草的幫助,順利將貓草能力配合第一炸彈的特性,變成組合技「空氣彈」,將空氣團變為無形無色的炸彈,仲可以藉貓草對空氣的能力進行控制操作,將皇后殺手的第一能力發揮到淋漓盡致

皇后殺手首次登場的場景!!!(錢寶寶炸死的場景><)

白金之星 vs 皇后殺手

瘋狂鑽石 vs 皇后殺手

JoJo4部的替身(^^)期待康一(+ECHOES)與岸邊露伴早日推出。

玩後感:沒有附屬左手的[穿心攻擊](Sheer Heart Attcack),貓草放&#21655;入去好難&#25886;番出&#22175;,短褲影響大髀移動,手臂拗唔到90度,以及最重要的好容易[&#22001;喳]”(><)但因&#29234;錯過,所以珍惜。皇后殺手唔計可動性的話,絕對係水準之作↖(^ω^)↗

PS:寫呢篇&#22050;的時候,Medicos&#21873;&#21873;公佈[世界]推出3隻&#38996;色”(><) 好怕呢隻皇手殺手將來都會玩3色呀(粉紅與藍(XX)
good report, I love JoJo part 4, too~~
我真係幾鍾意貓草=-='
個樣呆得黎..有d凶既感覺.
呢隻出粉紅色的機會太高了...我都幾期待.
佢沒有左手的炸彈,之後的吉良吉影又都未送,亦都無"整容"之後的樣貌,會唔會仲有呢...

我都好期待康一及其幾款替身,好想知會出成點,同埋應該要跟好多"字",可能是最貴的超像.
good pic:71:
最衰我唔識呢套野..