Toysdaily 玩具日報

查看: 9134|回復: 26

[分享討論] 怱然妄想症.... 好想知道最安全的駕駛倉應在那裹?

如題....突然諗諗吓D機師好危險:-

機動戰土/韋基利: 85%在中間. 我係敵人都射個度. 範圍最大又易中.
蒼の流星: 仲死!大大塊透明玻璃話俾人聽我坐係頭頂等你射...
合体機(如超獸, 超力咁): 係就好似好精分幾個地方, 但控制又係得頭頂嗰個.

好嘞, 因我冇睇泰坦3. 但玩合金魂時要放架車仔入xx 度(人型時), 佢會否升上頭之類? 如果唔係就正啦. 断估敵人唔會出"撩陰腳"呱?
有冇大大知道在那??
Giant Robo咁 remote最安全...
EVA係背脊就算安全?都唔見得係:34:
我知﹗第三隻眼最安全~

1. 繞到背後攻擊有難度
2. 因為我見動畫係唔會刻意攻擊那兒
在家最安全
回復 4# sanjifly

咁呢位大大快D舉個例子邊個系列係坐 "第三隻眼" 駕使嘅...哈哈:34:
最安全應該係鐵人28啦...完全搖控,部機俾人炸左都冇事:67:
TURN A既駕駛倉晌下腹位置(即係何B仔對上少少)
官方解釋:頭部 & 胸部因為經常會成為敵人攻擊主要目標,所以駕駛倉就設置晌較少受到攻擊既下腹位置
Giant Robo咁 remote最安全...
呂品器 發表於 12-7-2010 02:01 PM
對駕駛員唻講會係最安全
但係好容易被駭客入侵或干擾信號(就好似IRONMAN 2果D量產機咁)
回復 3# kirin小黑

eva 衰在要同步呢. eva 全身等於驾駛員本身...
魔神英雄傳龍神丸同魔動王地隱俠lor, 都唔知係部機入面邊度, 好似異空間咁
但部機比人打爆唔知有咩方法可以出番黎:(
揸天威同高迪安就慘啦...一個人要咩起成個機械人:70:
地隱俠安全???

跌死你~~~
回復 6# Ricoyee

因為太安全~~所以係冇既~ 咁安全點會有戲做。
魔神英雄傳龍神丸同魔動王地隱俠lor, 都唔知係部機入面邊度, 好似異空間咁
但部機比人打爆唔知有咩方法可以 ...
hong_crystal 發表於 12-7-2010 03:26 PM
但係龍神丸對主角講過
如果跌出駕駛位置條龍既範圍,就會永遠返唔到唻
所以可能係變成另一種危險