Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 久休復出,遲來的snap shot!! 極魂 den-o sword form (同埸加映momotaros)

本來我戒左s.i.c.好耐,
但極魂呢個系列hit中左我,合理既價格,可動度同size,令我重投s.i.c.魔爪,唉..........
呢隻野我第一曰到貨即入,仲平過BLADE,1魚都唔駛,抵x到呢........
買番來一段時間,尋晚先得閒影,求其影幾張比大家指教下,不喜莫x呀各位:

咁耐無post野上來,送張自己做既wallpaper做見面禮先:

張wallpaper右手面預定會加上之後出果隻momotaro,到時會再updated.

原圖(有tune色同無tune色比較):

咁樣企都唔會跌,呢隻極魂做得真係好好,希望之後果d都有呢個質素就好啦.

咪以為blade先識擺呢個post先得架,老子擺呢個post仲好睇過你呀!

closeup, 唔比正常s.i.c.遜色既造型!!我自己就覺得呢隻做得靚過大果隻!尤其對眼!

隻手可以屈到咁後,擺揮劍post時生動好多,全賴肩甲可向上移動,應記一功!

wallpaper左上角個剪影icon原圖:

後記:
開場提過,合理既價格,可動度同size,唔比正常s.i.c.遜色既造型,
呢隻極魂無論係s.i.c.死士,電王fans抑或極魂初心者都非常值得買,
den-o全系列極魂化待望中!

估唔到事隔2日,連佢都來左!!!

2人組終於齊人!!

面相比我睇官圖差左少少,但都仲可以接受.

附屬閉目面部件.

可動方面,肩部裝甲厚左,所以肩部活動性比den-o差左少少,不過持劍姿態唔錯.

反而盤坐姿態好自然,留意一下手掌,造型比den-o更好,自然好多,所以手掌造型好影響整體表現,bandai方面留意下啦唔該!

整體來講隻野ok,買左den-o無藉口唔買momotaros,除非係淨儲rider就另計,呢隻野好玩度,可動度,塗裝都合格,好多部份都係透明件,極魂來講,對得住大家有突架啦!!
1魚唔駛有呢個質素,玩具志趣於個"玩"字,成日嫌呢樣嫌果樣不如留番d錢買樓好過!!唔好諗咁多啦,買啦!!

另外,張wallpaper做得如何,比d意見,唔該!
頭像被屏蔽
十卜 :)

great post~~

講得唔好請見諒~ :64:
關於張wallpaper,"DEN-O" 字 與 桃桃太近了.

:36:看wallpaper的擺位,看來大大也是 Mac 人呢 ~
great post~~

講得唔好請見諒~
關於張wallpaper,"DEN-O" 字 與 桃桃太近了.

看wallpa ...
fktuen 發表於 11-7-2010 10:38 PM

全中!我係一個graphic designer.
den-o個字我專登夾番條腰個curve,目的係相突出佢唔駛用stand都可以做到呢個站姿.
:handshake:第一張好令
十卜 {:3_131:}
good photo~~:35:

純粹個人見解,d字太埋隻電王反而覺得要靠d字先企得到。