Toysdaily 玩具日報

查看: 7016|回復: 12

[玩具攝影] ''You're right,I'm his son..DANTE...Sweetdreams~~''(講到明多圖)

今日其實就有兩入,不過因為呢款新玩具我玩得不亦樂乎,亦非常興奮:43:

搞到影左好多相,呢個post集中講佢喇!!!!
Playart改 Devil May Cry 4 Dante

先介紹下本體先:

全身有幾多個關節?等我話過你知喇~~:36:

頭部有一個,可以做到基本上下左右移動(但最多180度..)

胸部有一個,做「烏低昂後」動作;
腰都有,但唔可以左右郁得太多,不過都唔阻礙擺pose:71:

睇睇隻手先!(我知呢幅圖好唔型..sorry..:sad:)
膊頭位一個,360度
手瓜位「roll袖位」亦可以郁360度
手掙位就正常可動幅度
手臼位180度
好,向下睇

股關節?(脾罅就脾罅喇..:angry:)係球關節結構,玩開可動figure都知道喇

到腳喇
大脾上面外皮褲部分可360度郁
膝頭哥正常幅度
腳掙關節似球窩,但我無好大幅度玩

件被都有架,方便擺pose之外有時都可作支撐!!!:74:

補充:

其實仲有其他小配件,係方便把劍放係背面
中間有個筍位既(如上圖)
(終於一解多年之謎,點解dante(甚至nero等人)都可以隨意放把劍係後面而唔跌喇!!!:66:)
另外就係,本體既紅色外衣、皮褲都係用左軟膠,有質感之外仲唔會阻住擺pose!:52:

睇完關節大全,大家可以數下有幾多個,從而估計其可動性!:shiny:
再睇睇配件!

握拳手一對
當然唔少得Dante親自改既一對愛槍Ebony(左)同Ivory(右):love:

其實仲有一對握武器手一對,有筍位方便握得更緊:73:
(可能我唔玩開呢類figure,影相個陣都好小心,好驚斷...:30:就欲哭無淚喇...)
咁點換手呢?

(同樣,呢個都係好驚整斷既位.....)

黎個特寫
槍身既字印得還可喇...不過另一面欠缺左
For Tony Redgrave
By .45 Art Warks
(來源其實要係dmc小說度解釋,係當時Dante既鑄槍師刻既:67:)
仲有槍柄都無一d畫像<--呢個來源我咁耐都唔明,知道既大大麻煩話過我知!:64:
原圖:
跟住就到大劍rebellion:

雕工都算唔錯,骷髏頭以前成個劍柄都幾細緻
有少少吹毛求玼既係劍柄頭唔夠尖....:76:

:36:唔關事小知識一:
呢把其實係覺醒左既rebellion,係dmc3入面,dante未有流血令rebellion得到共鳴而發揮作用(當係可以發動魔人喇:34:),其實係咁樣:

:36:唔關事小知識二:事實上,rebellion係sparda留俾dante既遺物,而第一集既force edge因為同已合拼既#咀產生共鳴
而變成sparda既同名配劍sparda
(話時話,sparda其實都幾偏心,留左兩把劍俾dante,得一把yamato俾vergil.....):66:
好喇,簡單本體介紹已經完畢,係時候.....
Show Time~~~~

Too Bad.......Kid..

Waht's up???

Devil May Cry 4名場面
Dante:HAA....Check it out.It's got WINGS!!!

No doubt you've got some fun planned for me,
RIGHT VERGIL??

嘻嘻,以為完喇?
THIS PARTY IS NOW TO BEGIN!!

小弟買呢隻PLAYART改之前,已經諗好左,一定要擺返D名場面,好讓各位有玩過DMC既大大同自已有個回憶:65:
諗返起之前打機既樂趣~~:43:

COME ON~~~
LET'S HAVE A GAME!!!

Devil May Cry 2最終boss,Dante最後一槍擊倒Dispair Embodied                        
(事實上應該要加d effect上去<--支槍有電+魔力子彈,但小弟不才唔曉加上去,加上影得又唔係靚,大家加d幻想喇..)
http://www.youtube.com/watch?v=8PLpKRTr6lk&feature=related  (1:10)

Devil May Cry 3 ending Dante最後pose

Dante:I'm absolutely crazy about it!!!
http://www.youtube.com/watch?v=cZ3rTYdhSQs (5:44)

Devil May Cry 4 隱藏ending,Dante最終Pose

Dante:COME ON,BABE.LET'S ROCK!!!
http://www.youtube.com/watch?v=LDTW-OVVowU  (1:57)

DMC1封面(日版)

(美版)

DMC1造型

Devil May Cry 2造型照

Devil May Cry 3 封面(日版)

(唔夠高,要搵隻eason duo dvd頂住檔...:49:)

DMC3造型

Devil May Cry動畫

dmc4造型

(Dante係教堂起身一刻)

(duo dvd再次亂入!!!!)

最後整多幾張俾大家作結!

最後最後.....

角色亂入?????

以防死圖,請移玉步:
http://s827.photobucket.com/albums/zz199/sparda_william/devil%20may%20cry%20n%20azusa/

小結:
整體黎講呢隻PLAYART改都無乜可以挑剔,三魚多亦算抵玩(當然就同蛇叔比下去喇..:oh:)
都有些少不滿既,除左槍既手工可以再好d外,就係Dante個樣..d鬚根唔駛咁濃,d色淡d就仲似!
仲有,呢個post旨在分享下自已入到好玩玩具既喜悅,亦趁機同大家分享devil may cry呢隻小弟最愛既遊戲:$
多謝大家:64:(梓喵就遲下先搞,呢個post搞左我好耐..見到自已個簽名,都要訓教喇..:sleep:)
都係後生靚仔D :34:

我淨係玩DMC3:78:
睇得出lz好&#20852;&#22859;      ~~~
1~4我都有爆机架:51:

山口但丁平平地都ok 架
如果出山口但丁4同 NEO 就好啦 :love:
CIMG0009-7.jpg ! CIMG0003-9.jpg CIMG0004-7.jpg CIMG0005-4.jpg
DMC 1-4 我都打爆晒架! :love:
希望 會出 DMC 5啦 :$

Capcomgame2.jpg PS3game.jpg
多謝大家支持!:77:
知道各位大大都愛dmc,自已都好開心:43:
山口式初出之時我都諗過買,勝在多配件;
但係個樣真係唔似,兼且「訓黎頸」:31:...所以無視
dmc5...呢個問題,我等capcom俾答案我等左幾年喇!:53:
DEVIL MAY CRY 1 ALSO WAS ONE OF MY FAVORITE ACTION GAME
如果槍柄都有埋畫像就完美啦:51:
入得好,一睇就知dmc 忠實粉絲!!
旦丁:71: