Toysdaily 玩具日報

查看: 18858|回復: 31

[個人收藏] Do you remember? Lonely Soldier Boy (多圖)

Do you remember...........:73:

...........lonely soldier boy...........:52:

咦?俾我搵到架戰機喎!今次冇死囉!~~~~~:p

變一變人形飛上去,睇下有冇先得~~~~:D

喂!堅冇人喎!仲有能源,睇下仲郁唔郁先!:36:

喂!掂喎!仲曉飛喎!:D

所有儀器正常!等我試下仲可唔可以變形先!:67:

弊!襟錯掣!開左飛彈閘添!:@

呢個掣先啱!我要變雞雞嗎!隻腳sir緊落黎啦!:$

唏!機頭微向上!all C mode,啱哂!:71:

伸埋隻手手出黎!咁就好似波兒咁,可以去搵忠介啦!:D

雞雞瞄準.......發射!:*

快速變人形!快到睇唔到!問你怕未?:he:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

後記:

為慶祝笨大出no-metal VF-1J,所以小弟特登將有關budjet買左呢隻CM's BRAVE EX Dark Legioss!:78:

呢隻黑色版Legioss,係故事後期出現既!主要任務係總部派黎清除地球內所有敵人,即係清場專用部隊!佢有分兩隻版本,一隻就係呢隻有人駕駛(有頭部),另一隻款係無人駕駛(冇頭部同埋冇人仔),既然大家定價一樣我就揀有人駕駛。

至於玩具方面,不需換件,完全變形!(聽唔聽到呀?no-metal) 而且膊頭、腳腕關節都係金屬,當然還有鑼絲同.......機轆都係:(

機形基本上都ok!:71:

不過機尾(腳部)因為冇啪位........應該係成部機每一個接合都冇啪位,所以拎上手會好鬆散,不過就唔會左甩右甩!:74:

如果玩開yamato.........就要一d時間去適應!(係咪講得幾好聽呀?:p )

至於雞雞mode方面,機甲創世紀真係非常成功,將架飛機完完全全變左一隻雞出黎,而且仲係要大腳板雞!所以企響度非常穩陣!:71: 叻叻!

因為個盒冇寫比例,而根據人仔大小,感覺似1/100,不過亦可能係1/72,不過算啦!睇黎機甲都唔會有其他玩具出架啦!唔好諗咁多啦!:unhappy:

呢隻野我玩落都幾開心,因為唔駛換件,而且冇乜配件!我最憎果d一粒一粒既飛彈仔、武器刀刀叉叉,成日唔見!

圖中左上角有個吉位,就係我又整唔見既可供收藏入飛機既「電單車pack」啦!你話啦!:53:
CM 未玩過, 人形同雞雞 MODE 都OK, 飛機形態仲未接受到... (可能玩得 VF-1多) :(, 跟機連埋 D 人仔又吾錯 WOR :handshake:

This one looks worthing that $$
1/48..?  1/60?  any difference between CM's & Aoshima? (the one from aoshima was 1/48)
好野黎既,仲有紅、藍、緣色
不過唔中唔中唔中(自我催眠:75: )
To Black Ace : 如果你覺得no metal都ok,咁你一定會鍾意呢架!當然,對佢有冇愛亦都係一個原因之一!俾d信心,你得既!:$

To roundbun : 唔好意思,我都唔知呢隻係乜野比例,但係就細個yamato 1/60,但係又大隻過VF100!聽人講Aoshima好易甩件,而且膊頭好易爆,所以我焗買CM,不過個人覺我Aoshima好似靚D!

To benben : 原先係諗住買藍機連山貓,不過一見到個價錢就赫左一赫,加上又未玩過cm機甲,所以就搵呢隻黎作實驗!玩過之後...........都係諗多陣先決定!

To manic_yin : 呢度唔方便講,請check PM!
用心介紹:43:

RE: Do you remember? Lonely Soldier Boy (多圖)

:handshake:我都有
PDVD_025 (2).JPG
我又燶姨.....:$

又燶多次呃下分先~~~:he:

喂.......燒黃紙呀:$

喂.......燒黃紙呀

Warmblood 發表於 5-7-2010 09:31 AM

伏魔三劍俠:@~~~~~~~~左脾單、姨脾露、拉布拉.....唔係....係加布拉出現啦!:$
我都有
xjohn 發表於 5-7-2010 07:29 AM

我都有!:43:

伏魔三劍俠~~~~~~~~左脾單、姨脾露、拉布拉.....唔係....係加布拉出現啦!
常威 發表於 5-7-2010 09:40 AM

:45:係啤妹三劍俠
紅色係不why洒
藍色係藍帶
綠色係青島
好帖 :handshake:
To Black Ace : 如果你覺得no metal都ok,咁你一定會鍾意呢架!當然,對佢有冇愛亦都係一個原因之一!俾d信 ...
常威 發表於 5-7-2010 01:33 AM

我个人还是觉得AOSHIMA/TOYNAMI飞鹰及山猫机设计忠于动画造型比较附合我的味口.