Toysdaily 玩具日報

查看: 12637|回復: 32

[分享討論] 已經第4隻HT Body斷腳...今次輪到Dutch [T_T淚目]

之前已經有3隻HT BODY自斷膝頭關節...
兩隻係TTM09, 一隻係TTM08(第一版)...
情況都係擺左一段時間冇郁佢...一拎上手...發覺FIGURE隻腳好鬆...
再郁多兩郁..成隻小腿甩左出黎~~!!:angry:

今次輪到Dutch....:die:

因為Dutch係專用肌肉body...唔可以用普通TTM body替換...
所以唯有維修.....

慘烈嘅斷腳情況....

唔可以成個body換...唯有只換個膝頭關節..捐贈者係TTM14

可能HT都知到自己d body嘅膝頭關節好易爛....所以由TTM08(第二版)已經轉左新設計....

我索性連小腿一齊更換...

終於救返隻Dutch喇...但白白犧牲左一個body~!!!!:blame:

唔好成日話M記D BODY易爛...HT個D都唔好得幾多....
長遠計可能要備定個Spare Body穩陣D:38:
個BODY 好多PARTS, :x
我仲慘,斷左Hellboy & ironman Mark 1
一隻就紅色冇其他代替品,一隻直頭同D甲痴死.囧:56:
我仲慘,斷左Hellboy & ironman Mark 1
一隻就紅色冇其他代替品,一隻直頭同D甲痴死.囧
rmc 發表於 1-7-2010 02:42 AM

!!!!:cool:
分享心得:每年潮濕的春天過去,我定期選擇在5月會攞d12吋公仔出來玩,有medicom同hottoy,順便幫它們做物理治療,輕輕活動下手腳,同拭去一些布質衣服的霉,至現時為止都無爛過。
同意樓主, "唔好成日話M記D BODY易爛...HT個D都唔好得幾多...."
同意樓主, "唔好成日話M記D BODY易爛...HT個D都唔好得幾多...."
BBCC 發表於 1-7-2010 10:43 AM

x2:45:
rmc 發表於 1-7-2010 02:42

:50::69:
BBCC 發表於 1-7-2010 10:43

x 3
我也有一隻爛了...都是腳
分享心得:每年潮濕的春天過去,我定期選擇在5月會攞d12吋公仔出來玩,有medicom同hottoy,順便幫它們 ...
三木白花子 發表於 1-7-2010 07:20 AM

拭去一些布質衣服的霉

怎樣去?? 用水定酒精??
我都係斷呢隻, 之前仲斷過Dark Knight個兩隻 Batman....都係咁換....:80:
肌肉body只手咁屈会唔会爆架........我一直都是放低手,不敢摆要弯曲的pose
樓主係咪遲些Predator上晝所以玩下隻dutch?
PPerry 發表於 1-7-2010 02:10 AM

中...正是......點知...

個BODY 好多PARTS,
炒飯俠 發表於 1-7-2010 02:31 AM

係...斷埋左腳,左,右手都可以用黎換..........:ice:

rmc 發表於 1-7-2010 02:42 AM

Hellboy 都叫有條褲遮住..睇唔到算數....
ironman Mark 1 D甲痴死.......:no:
同情~~~

分享心得:每年潮濕的春天過去,我定期選擇在5月會攞d12吋公仔出來玩,有medicom同hottoy,順便幫它們 ...
三木白花子 發表於 1-7-2010 07:20 AM

我都已經好輕手郁佢....但佢都.....:die:

我也有一隻爛了...都是腳
影武者 發表於 1-7-2010 01:45 PM

幫它替換吧~