Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] TF之魂~Leader class Starscream~

我最近對合金魂都沒有興趣,  Leader   STARSCRAM , 真係好正, 一早已入手, Robot mode 可以保留電影設定, 真的下了好多苦功, 值得一入, 我反而對動畫的TF , 一D 興趣都無
15/16  入呢隻好,定Battle OPS Bumblebee.
強記 發表於 29-6-2010 04:16 PM

我兩隻都有入, 個人覺得starscream 較優勝
唔知會唔會出日ver. 呢
這的確是讓人感受到"有心"的作品! 良好的體型, 滿佈四處的造型紋路和關節的可動提升都是值得加分的要素!

剩下的問題, 應該就是有沒有擺放他的空間了...:56:
感謝報告!:71:
都想入, 不過都係等佢跌少少價先入......因為跌得好快.......
gekigoke:
合金人之前的有點乏善可陳,希望下一隻飛影會好D...
TFA我一開始又是覺得怪怪的,不過睇左動畫之後就喜歡左呢個系列,聽到完左仲感到有D可惜.

saihttam:
如果有應該上色方面更正.

飯兄:
對於搵地方擺真係叫人頭痛的問題...
不過呢D玩具真係上品,值得一入.

wilson917:
TF野有時等下無壞.
:71:detailed report
What's the differences between the Leader class and Masterpiece?
Borbor:
THX!!

gundammsz010:
恐怕MP一日未出都可以確定有幾多唔同WOW....
不過上色恐怕都會改改的了.
每次睇完樓主D post,屋企一定少左空間...
你點負責先XD
-------------------------------------------------
回正題,隻野真係好正
我補下色已好OK了
完全可以媲美MP,甚至係有過之而無不及
但估唔到TT社真係想換過包裝當MP賣...有冇搞錯的!?
你咁同將adidas換包裝當Prada賣有乜分別?
Borbor:
THX!!

gundammsz010:
恐怕MP一日未出都可以確定有幾多唔同WOW....
不過上色恐怕都會改改的了 ...
warxv 發表於 5-7-2010 11:54 AM

就咁睇結構好似差唔多﹖
稱得之為[魂]的東西就應該能從其身上感到製作者的投入去的心思,我近年在合金魂身上失去了這一份感覺,但反而 ...
warxv 發表於 29-6-2010 11:37 AM

Nice work support :71:
But since you've already owned a leader class, will you still go for the upcoming Masterpiece version? :58:
唔知會唔會出日ver. 呢
saihttam 發表於 30-6-2010 02:41 PM

MPM01就是了, 8800日圓
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-132306-1-1.html
就咁睇結構好似差唔多﹖
gundamrx782 發表於 5-7-2010 03:04 PM

根據東京toyshow的相, 結構應該一樣, 只是上色不同
MMB:
地方的問題我都非常頭痛中...唉...
講設計呢隻真係好出色,但如果當MP睇,手功細節我覺得就稍為粗糙一點了.
你個比喻幾貼切.

gundamrx782:
結構恐怕是一樣的了.

roundbun:
一件玩具我盡量都唔會買兩次的了,地方有限呀!

紅魚兄:
多謝你的補充!THX!!